EXCLUSIV  Ecaterina Andronescu, 2 întrebări cheie după mutarea lui Iohannis: Nu am cum să ader la o asemenea formulă

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației

Președintele Klaus Iohannis a decis să convoace un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a lansat două întrebări în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Este, potrivit Constituției, dreptul președintelui de a propune organizarea unei astfel de consultări a populației. Sigur că, din acest punct de vedere, nimeni nu îi poate contesta un drept constituțional. Întrebarea mea este dacă e normal ca această modalitate de consultare a populației să se petreacă odată cu o anumită categorie de alegeri? Dacă s-ar gândi referendumul, în sensul în care să maximizeze șansele unui anumit partid politic, nu am cum să ader la o asemenea formulă. Dar, până la urmă, populația este cea care decide", a spus ministrul Ecaterina Andronescu în cadrul unui interviu acordat DCNews.

De ce nu a apărut întrebarea odată cu ideea referendumului? Ar fi fost foarte bine să avem și întrebarea", a spus ministrul.

„Mi-aș dori să avem o întrebare legată de viața fiecăruia, legată de ameliorarea bunăstării, confortului fiecăruia. Este mult mai important decât să ne batem pe... pe ce? Pe criterii politice? Mi-aș dori mai degrabă să ne batem pentru proiecte de țară", a spus Ecaterina Andronescu.

„Aș invita la înțelepciune și la dialog", a adăugat ministrul la DCNews.

Video interviu Ecaterina Andronescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel