EXCLUSIV  Ecaterina Andronescu, 2 întrebări cheie după mutarea lui Iohannis: Nu am cum să ader la o asemenea formulă

Rodica Mitu / 02 apr 2019 / 08:10 Salveaza PDF Comentarii
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației

Președintele Klaus Iohannis a decis să convoace un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a lansat două întrebări în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Este, potrivit Constituției, dreptul președintelui de a propune organizarea unei astfel de consultări a populației. Sigur că, din acest punct de vedere, nimeni nu îi poate contesta un drept constituțional. Întrebarea mea este dacă e normal ca această modalitate de consultare a populației să se petreacă odată cu o anumită categorie de alegeri? Dacă s-ar gândi referendumul, în sensul în care să maximizeze șansele unui anumit partid politic, nu am cum să ader la o asemenea formulă. Dar, până la urmă, populația este cea care decide", a spus ministrul Ecaterina Andronescu în cadrul unui interviu acordat DCNews.

De ce nu a apărut întrebarea odată cu ideea referendumului? Ar fi fost foarte bine să avem și întrebarea", a spus ministrul.

„Mi-aș dori să avem o întrebare legată de viața fiecăruia, legată de ameliorarea bunăstării, confortului fiecăruia. Este mult mai important decât să ne batem pe... pe ce? Pe criterii politice? Mi-aș dori mai degrabă să ne batem pentru proiecte de țară", a spus Ecaterina Andronescu.

„Aș invita la înțelepciune și la dialog", a adăugat ministrul la DCNews.

 

Video interviu Ecaterina Andronescu

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27