E-ARC, capacitate de a furniza expertiză în domeniul rezilienţei la nivelul NATO şi UE. Ovidiu Raetchi, întâlnire cu ES Marjut Akola

Preşedintele Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, Ovidiu Alexandru Raetchi, a subliniat în cadrul unei întâlniri cu ES Marjut Akola, ambasadoarea Finlandei, că E-ARC are capacitatea de a deveni furnizor de expertiză în domeniul rezilienţei la nivelul NATO şi UE. 

"Luni, 7 martie, la sediul Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență a avut loc o întrevedere între președintele E-ARC, Ovidiu Alexandru Raetchi și ambasadoarea Finlandei, ES doamna Marjut Akola. Partea română a exprimat capacitatea Centrului de a deveni un furnizor de expertiză în domeniul rezilienței la nivelul NATO și UE, așa cum președintele Klaus Iohannis, ministrul de Externe Bogdan Aurescu și secretarul-adjunct NATO, Mircea Geoana au subliniat încă de la fondarea EARC. ES doamna Marjut Akola a arătat că Finlanda a oferit o mare atenție dezvoltării rezilienței naționale în domeniul amenințărilor hibride și cibernetice. România apreciază și valorizează expertiza European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats din Helsinki, cu care își propune să colaboreze. În acest scop, a fost agreată oportunitatea unei vizite de lucru în Finlanda, care să implice întâlniri cu ministere, thinktank-uri și universități implicate în dezvoltarea rezilienței.

Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență reprezintă un hub interinstituțional și un organism de cercetare în domeniul rezilienței, prin care  își propune să asigure expertiză în acest domeniu strategic atât pentru consolidarea propriei securități, cât și pentru partenerii din NATO și UE. EARC este gândit ca centru care să aducă sub aceeași cupolă toate structurile care gestionează strategiile de reziliență în plan intern(din domeniul apărării, protecției civile și continuității guvernării, siguranței și transporturilor etc), dar va acționa și ca organizație cu caracter internațional în cadrul căruia lucrează experți din cadrul statelor NATO și UE. Expertiza EARC vizează și consolidarea rezilienței statelor din vecinătatea estică în fața crizelor generate de dezinformare și amenințări hibride", informează Euro-Atlantic Centre for Resilience pe Facebook. 

Ovidiu Raețchi a fost numit președinte al Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență la finalul lunii ianuarie.

El îl înlocuieşte pe Adrian-Cristian Bratu care a fost eliberat, la cerere, din această funcţie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel