Discursul primarului din Miercurea Ciuc se auzea pe vremea lui Hitler, afirmă Dușa

dusa
dusa

Mircea Duşa nu a rămas indiferent la discursul primarului municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, după ce acesta a spus, la arborarea drapelului secuiesc în municipiu,  că limba maghiară este obligatorie în oraş. Locuind în Toplița, Duşa îl compară pe Raduly cu Hitler şi anunţă că va merge la Miercurea Ciuc să vadă dacă mai are dreptul să vorbească limba română sau dacă nu cumva are nevoie de paşaport.

Mircea Duşa, a declarat, marţi, că declaraţiile făcute cu o zi în urmă de primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, cu prilejul arborării drapelului secuiesc de către membri ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania reprezintă "o obrăznicie fără margini".

 "O obrăznicie fără margini a primarului din Miercurea Ciuc. Nu este posibil ca un asemenea discurs să fie adus în dezbaterea publică, un discurs care mi se pare că se auzea doar pe vremea lui Hitler. De altfel, primarul din Miercurea Ciuc, folosind asemenea invective la adresa românilor, dar şi a maghiarilor din Harghita, deopotrivă, nu face altceva decât să îi învrăjbească unii împotriva celorlaţi", a precizat Duşa, care este şi deputat de Harghita, pentru Mediafax.

 În opinia acestuia, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) ar trebui să se autosesizeze şi să nu aplice numai sancţiuni contravenţionale, care vor fi conteste în instanţă şi nu se plătesc, ci măsuri dure împotriva primarului Raduly Robert.

Citește și: Limba maghiară este obligatorie într-un oraş din România

 El a adăugat că va merge la Miercurea Ciuc să se convingă dacă mai are "dreptul" să vorbească limba română.

 "Voi veni la Miercurea Ciuc zilele următoare, să văd dacă mai am dreptul să mai vorbesc limba română sau poate ca să ajung acolo am nevoie de paşaport. Noroc că am un paşaport diplomatic. Îmi aduc aminte că astfel de gesturi au mai existat atunci când o persoană, căreia nu vreau să-i rostesc numele pentru că este neimportantă, interzicea ca Eminescu şi subsemnatul să avem acces în Miercurea Ciuc. Într-o lume normală şi într-o Românie a anului 2013 nu cred că pot fi folosite asemenea discursuri. Cu calmul şi responsabilitatea necesară, fac apel la primarul din Miercurea Ciuc să îşi vadă de problemele administrative ale municipiului şi să nu mai comită astfel de gesturi", a conchis Mircea Duşa, care este din Topliţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel