După ”Toamna Românească”, pe CNN Ireport apare și o știre fictivă

cnn ireport stire falsa
cnn ireport stire falsa

Activiștii au diseminat pe rețelele de socializare un articol publicat pe CNN IReport despre protestele din Piața Universității, pentru a culpabiliza presa din România că e mai puțin interesată de manifestații decât prestigioasa rețea de televiziune prin cablu. Multe publicații ale presei române au citat articolul ca aparținând ”CNN”, fără să specifice că CNN IReport este o platformă pe care cititorii scriu articole neverificate și needitate. Mai nou, site-ul a preluat un articol al publicației de satiră Times New Roman, o știre falsă potrivit căreia mai mulți bloggeri din România au fost dați în judecată de Gabriel Resources Ltd.

Un utilizator al platformei scrie pe CNN Ireport că unii dintre cei mai citiți bloggeri români vor fi dați în judecată de Gabriel Resources pentru o sumă de 60 de milioane de dolari, despăgubiri atrase de nerespectarea contractelor.

Informația este una fictivă aparținând Times New Roman, un site care publică materiale de satiră și lipsite de veridicitate. ”Mai mulţi bloggeri români din primul eşalon, numiţi şi A-listeri, au fost daţi în judecată de Gabriel Resources şi RMGC, pretenţiile ridicându-se la 60 de milioane de Euro. Investitorii susţin însă că grosul despăgubirilor sunt solicitate de la Arhi şi Zoso, numiţi în blogosferă şi "Tartorii Roşiei Montane”, scrie Times New Roman.

În chip ridicol, un articol publicat pe același CNN Ireport, care descria protestele din Piața Universității drept ”Toamna Românească”, a fost citat ca aparținând cnn.com și le-a dat prilejul multora să înjure ”presa română plină de minciună” și să se închine la corecta presă internațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel