Dragomir: Dacă voiam bani de la RCS, nu găseam o babă pe moarte, să-i încasez prin ea? Sau îmi făceam off shore!

mitica_dragomir
mitica_dragomir

După arestarea CEO Antena 1, Mitică Dragomir a povestit pentru DeCeNews cum a ajuns ”să fie strivit în bătălia elefanților”. Șeful Ligii Profesioniste de fotbal ne-a prezentat punctul său de vedere în scandalul de 1,7 milioane de euro, pe care le-ar fi primit de la RCS/RDS, după ce a dat drepturile de transmitere a meciurilor către compania de cablu.

-Eram în trening, în parc, de ziua mea, cu mai mulți, când aud ce zicea Ciuvică, despre ce aș fi primit eu de la RCS/RDS, spune Dumitru Dragomir. L-am și sunat, așa, personal: mă, nu ai tot contractul, te-au păcălit ăia care ți l-au dat. Sunt adendumuri, profitul lor e de 15%, în ultimii trei ani îl iau ei pe tot. Nici sumele nu sunt corecte. Ce 1,7 milioane? Eu am pus 11 milioane, ei puneau trei milioane. Nu închid telefonul bine și, la 15 minute, mă sună să vin la DNA. Am rămas mască. Ce treabă aveam eu? Sincer, m-a speriat, să te cheme la DNA. Zic: cum să vin, e ziua mea, sunt în trening? Zice: veniți, ca martor, urgent. M-am dus așa cum eram îmbrăcat.

-Nu sunteți incompatibil? Poate vă ia ANI, că ați semnat cu RCS și ați făcut afaceri cu ei?

-ANI nu are nicio treabă cu Liga, este o asociere privată. Vezi, la început m-a zăpăcit și pe mine, că m-au luat repede. Azi dimineață, m-am uitat în acte, cu avocații: contractul de drepturi TV este semnat pe 8 aprilie 2008, cu licitație, cu delegat UEFA, cu poliție...pe 26 august 2009 am semnat contractul de asociere între două firme private, la un an jumate distanță. Ce corupție e asta? Dacă voiam să-mi iau bani din drepturile Tv, nu găseam o babă bolnavă, care o mierlea peste o lună, să îmi deschideam un off shore, în Cipru. A fost o licitație publică, transparentă, cinstită, cu asistență de la UEFA.

-Din toată piața, n-ați mai găsit pe alții să vă asociați la hotel?

-Nu e un simplu hotel. Sunt două clădiri de patrimoniu, unice în București. Au hale peste 1000 de metri pătrați, fără coloane, pentru evenimente, pentru expoziții, nunți, spectacole. Aproape de Casa Poporului. Și ei, ăștia de la RCS voiau clădireile pentru studiouri, că nu sunt stâlpi în saloane. Am fost mai repede de picior și le-am luat eu. Când le-am cumpărat, am împrumutat 8 milioane de la bancă, pentru renovare. Cu dobânzi, eu bag 11 milioane.  Nu făceam față, singur. Pe atunci, veneau toți la mine: și Realitatea, și Antenele și RCS/RDS. Doreau clădirile, pentru studiouri. Se pretau la amenajarea ca studio de televiziune. Dar, fiind clădiri de patrimoniu, nu poți să le transformi prea mult. Am rămas hotărât să le fac centru de evenimente. RCS s-a băgat, cu 3 milioane, pe care și-i scoteau cu vârf și îndesat. E o asociere cu toate actele pe față, banca știe tot ce mișcă, e gajată la bancă. Dacă scoteam o mie de lei, să-mi iau medicamente, și nu erau în scopul asocierii, aveam probleme. Norocul meu că n-am scos un leu din firmă, tot ce s-a făcut e conform contractului, am avut zeci de controale, la revedere! Au trimis și ăștia ziariști de la GSP, le-am arătat toate actele, cu datele când s-a semnat, cu împărțirea profiturilor. Și ei au spus: mă, cum de a luat Ciuvică plasa asta? Eu i-am spus din prima: vezi că actele alea pe care le prezinți sunt falsificate, nu e contractul bun, nu ai adendumurile. Cred că cineva a vrut să-și bată joc de el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel