Dragnea, sentință. Violențe la ÎCCJ. Bolcaș: ''I s-a închis dosarul ca să poată să fie azi la instanță''

Denisa Zamfir / 15 apr 2019 / 13:49 Salveaza PDF Comentarii
Lucian Bolcaș
Descriere foto: Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș este de părere că actele de violență ale protestarilor din fața ÎCCJ în momentul în care Liviu Dragnea a ajuns în fața instanței sunt încurajate la nivelul Parchetului.

''Aceste oribile forme de huliganism sunt încurajate la nivelul Parchetului. Ați văzut că agresorului domnului Bacalbașa i s-a închis dosarul, ca primă de încurajare, ca să poată să fie astăzi la instanță pentru a se continua agresivitatea împotriva intelectualilor. Aici este mare pericol la aceste forme de manifestație'', a declarat avocatul Lucian Bolcaș, în cadrul emisiunii prezentată de Violeta Romanescu la România TV.

Judecătoarea Simona Encean, cerere de abținere în dosar

 

''Este normal, este procedural. Participarea și abținerea fac parte din dreptul judecătorului. A considerat că nu poate să participe. Nu poți să apreciezi motivele care au fost expuse acolo. Poate au fost motive de ultimă oră. Important este că prin hotărârea procedurală, cererea ei a fost respinsă și doamna judecător continuă judecata'', a adăugat Bolcaș.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a făcut o cerere de recuzare pe numele magistratului Simona Encean, din cauza preferințelor politice ale soțului acesteia, ceea ce ar duce la imparțialitatea acesteia, însă i-a fost respinsă. Anterior, se pare că judecătoarea Simona Encean a făcut cerere de abținere în dosar, care i-a fost respinsă. Avocații lui Liviu Dragnea au cerut să vadă cererea de abținere, după care avocata a cerut recuzarea judecătoarei. 

Vezi și: ÎCCJ, sentință Dragnea. Scandal între #rezist și susținători. Jandarmii intervin de urgență

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27