Dragnea, discuție cu Tajani despre statul de drept: Este foarte important

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a dezvăluit discuția despre statul de drept din România de la întâlnirea cu președintele Parlamentului European.

"Eu am avut două întâlniri, una în care am fost cu domnul Tăriceanu și cu liderii de grup al partidelor parlamentare și din Cameră și din Senat unde fiecare dintre noi ne-am spus puncte de vedere atât în ceea ce privește modul în care noi considerăm că România este pregătită să gestioneze președinția Consiliului în prima parte a anului viitor cât și în cee ce privește funcționarea statului de drept în România. Ce este foarte important din punctul meu de vedere, este că au fost unii membrii din delegația europeană care au și spus că în orice țară se poate discuta despre statul de drept, foarte important este cum se face analiza unor posibile sau nu a unor derapaje pentru că este foarte simplu să spui că într-o țară nu este respectat statul de drept, definiție sau axiomă, dar este mai greu de spus cum faci această analiză și cum tragi această concluzie.

Ce este foarte important este că s-a desprins ideea pe care noi o îmbrățișăm și nu am respins-o niciodată, ba dimpotrivă, avem o colaborare foarte strânsă să putem explica mult mai bine, să putem comunica mai bine, să avem și noi psibilitatea să aducem argumente, nu doar să primim niște hârtii, rezoluții sau teme. Am avut o întâlnire tete a tete cu liderul social-democrat din Parlamentul Eruopean, o întâlnire foarte bună în care am explicat pe larg realitatea așa cum e ea n România și cu bune și cu reșe și am fost asigurat de sprijinul dumnealui în a ne ajuta să avem contacte, întâlniri, inclusiv ale ministrului Justiției cu specialiști din Germania și nu numai, specialiști în drept, oamenin cu care să putem lucra.

În ceea ce privește recomandările Comisiei de la Veneția, cu toată această furtună mediatică din ultima perioadă, s-a trecut ușor peste un lucru. S-a adoptat o ordonanță de urgență de către Guvernul condus de doamna Dăncilă în urma a două întâlniri pe care ministru Toader le-a avut cu reprezentanții Comisiei de la Veneția înainte de raportul final, având acolo o discuție și stabilind de comun acord că dacă acele recomandări din draftul de recomandare vor fi adoptate prin ordonanță, atunci raportul final va fi schimbat. În plenul Comisiei de la Veneția au motivat că ordonanța a venit prea târziu. Dar față de recomandările Comisiei de la Veneția, cred că cu o singură excepție recomandările sunt cuprinse deja în legislație, vorbim de legile justiției. Despre Codurile Penale nu prea avem ce să așteptăm să vină motivarea de la Curte și vor intra într-o discuție serioasă și o dezbatere serioasă. Și pe aceste coduri, fără niciun fel de rezerve, poate să fie o colaborpare și o dezbatere cu toate părțile care doresc.

O să avem în perioada următoare cu doamna prim-ministru, cu domnul Tăriceanu, cu Domnul Toader și cu alți colegi să avem o poziție comună în ceea ce privește recomandările din raportul MCV și atunci o să comunicăm", a declarat Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel