Dragnea, a treia zi de ”studii” la DNA: N-am găsit nicio probă

algeria ostatici
algeria ostatici

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a studiat pentru a treia zi consecutiv referatul de urmărire penală întocmit de procurori pentru acuzația de fraudare a referendumului din 2012, dar spune că nu a găsit nicio probă până acum.

Vicepremierul declară că ia foarte în serios orice instituție publică, iar atunci când prinde un răgaz de o oră sau mai mult de la munca ministerială, vine la DNA pentru a studia materialul de urmărire penală întocmit pe numele său.

Dragnea nu a analizat încă interceptările depuse la dosar, dar când va ajunge la acest capitol nu se va rezuma doar la a citi transcriptul. ”Nu am ajuns la căşti. Sunt foarte curios. Bine, poţi să le vezi întâi printate. Sigur că nu o să ratez momentul ăsta, să îmi pun şi eu căştile. Până la urmă, e o curiozitate. Una e să le vezi printate, alta e să-ţi pui căştile să vezi cum fac alţii. (...) Eu nu am găsit nicio probă până acum", a mai spus liderul social-democrat, miercuri, la ieșirea din sediul DNA, potrivit Agerpres.

Cu o zi în urmă, Liviu Dragnea spunea că citește materialul de urmărire penală răbdător, ”filă cu filă”, și speră ca, într-un final, să-i convingă pe procurori de nevinovăția sa.

Social-democratul a fost pus sub acuzare de DNA pe 6 septembrie 2012, pentru că ar fi organizat un sistem național de fraudare a referendumului național de suspendare a președintelui Traian Băsescu, organizat în 29 iulie anul trecut.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Dragnea de săvârşirea a patru infracţiuni: folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite; asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane; instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel