Dragi politicieni, ne scuzați pe noi că nu ne ridicăm la nivelul drepturilor egale

foto: Carta drepturilor fundamentale a UE, captură foto prezentare
foto: Carta drepturilor fundamentale a UE, captură foto prezentare

În ultimele zile, asistăm la afirmații incredibile și asumate de anumiți politiceni. 

Nu doar scena politică este cuprinsă de acest val al afirmațiilor incredibile, dar, în acest articol, mă voi rezuma la declarațiile (culmea, chiar declarațiile, asumate) care au venit din această zonă. 

Dan Barna spune că protestele la care a participat și el au fost un ”drept”, erau anti-Dragnea doar, după cum afirmă, dar protestele de luni seară le descrie în cuvinte precum ”huligani, fasciști, extremiști”. În trecut, când galeriile perturbau protestele #rezist, de vină era Dragnea. Acum, când au apărut violențe, sunt generalizate jignirile. Dreptul de a protesta e al tuturor, iar violența a fost la fel și când dl Barna era în stradă, dar și-n aceste zile. Doar nu am uitat când se forțau porțile Palatului Victoria? 

Un protestatar este târât pe stradă de jandarmi pentru că nu poartă mască și, ca urmare a acestei încălcări, au fost o serie de replici cu jandarmii. Dar pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu l-a deranjat nimeni, decât prin salut, când nu a purtat masca în Parlament. Doar nu ne-am putea imagina că această ”apariție” a ministrului Sănătății este o credință a sa! 

În același timp, Anca Dragu, spune că vor fi sancționați parlamentarii care nu poartă mască. Întrebată dacă va fi sancționat și Vlad Voiculescu, spune că ”Ministrul Voiculescu era într-un spaţiu foarte amplu, singur, şi după cum a explicat şi dumnealui, avea o intervenţie într-un call şi voia să bea şi nişte apă". Noi l-am văzut salutându-se, atât cât au fost imaginile. Iar dacă vorbim despre spații ample, să vorbim și despre spații deschise, despre parcuri de exemplu, unde, în mijlocul zilei, e ditamai spațiul deschis și gol. Deci, fără a cădea în extreme, pentru că și aceasta este o extremă, să aperi, cu aroganță politică, greșelile proprii, poate ar trebui ca fiecare om să răspundă în același fel, indiferent de funcție. Dacă-i spun unui polițist că n-am mască pentru că voiam, deci aveam intenția să beau niște apă în timp ce mă salut cu o prietenă pe stradă, oare mă scutește de amendă?

Să nu mai spunem că tinerii frumoși și liberi de altădată au ajuns să fie analfabeți și săraci, de parcă i-a căutat Caramitru la buzunare și le-a dat examen la limba română. 

Concluzia e una simplă, pe care am mai scris-o și-n trecut: fără recunoașterea și asumarea greșelilor onestă, fără a conștientiza că drepturile și libertățile pe care le avem noi le au și cei care nu sunt de acord cu noi, fără o bază solidă pe care să construim, dar și cu astfel de poziții publice absolut deloc necesare, e simplu, ne prăbușim. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel