EXCLUSIV  Dr. Bogdan Marţian: Care sunt urgenţele chirurgicale, în timpul pandemiei / video

Sanador
Sanador

Doctorul Bogdan Marțian, șeful Clinii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat care sunt intervenţiile chirurgicale considerate "urgenţe" în timpul pandemiei de coronavirus. 

Doctorul Bogdan Marţian (Sanador) a explicat, în contextul restricţiilor impuse pe durata pandemiei de coronavirus, care sunt urgenţele chirurgicale care pot fi operate în spitale, în momentul de faţă.

"Trebuie să înţelegem ce e altfel în contextul acestei pandemii. Provocarea majoră în ceea ce priveşte sistemul de sănătate o reprezintă modalitatea de alocare a resurselor critice în aceste condiţii: numărul de paturi de ATI, ventilatoare, numărul de personal necesar şi echipamentele de protecţie pe care acest personal trebuie să le aibă. (...) Există recomandarea ca intervenţiile chirurgicale programate să fie amânate, iar sistemele medicale să se ocupe de intervenţiile chirurgicale în urgenţă.

 Sanador

Trebuie spus că această urgenţă trebuie considerată în legătură cu boala în sine, cu tipul de patologie sau de simptomatologie, dar trebuie asociată cu comorbidităţile prezente la fiecare pacient şi cu răsunetul pe care boala îl are asupra fiecărui organism, în funcţie de capacitatea sa de a reacţiona şi de rezervele sale biologice.

Prin urmare, urgenţa are o anumită definiţie, dar trebuie adaptată fiecărui caz în parte, ceea ce face parte, de fapt, din judecata clinică pe care trebuie să o aibă fiecare doctor", a declarat medicul Bogdan Marţian într-un interviu acordat DC News şi DC Medical.

Află care sunt categoriile de urgenţe, enumerate de dr. Marţian, în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel