Două adolescente, ucise din „onoare” după un videoclip apărut pe internet

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Două adolescente au fost ucise „din onoare" în Nord-Vestul Pakistanului, după ce au apărut într-un videoclip de pe internet.

Două adolescente au fost ucise „din onoare" în Nord-Vestul Pakistanului, după ce au apărut într-un videoclip de pe internet, conform BBC. Cele două fete au fost ucise de membrii familiei, într-un sat pakistanez.

Crimele au avut loc după ce un clip de pe rețelele de socializare le-a surprins pe tinere cu un băiat, a transmis poliția. Doi bărbați au fost arestați duminică, în legătură cu cazul. Cei doi erau tatăl unei victime și fratele celeilalte victime, au explicat oficialii, pentru BBC Urdu.

Incidentul a avut loc joi seara, în Shaam Plain Garyom, un sat de la granița dintre Waziristanul de Nord și de Sud. Motivul din spatele uciderilor, videoclipul de pe internet, a fost filmat acum un an. Acesta a fost filmat de un băiat, alături de trei fete, într-o zonă mai retrasă, dar în afara unei locuințe.

Viața celor doi supraviețuitori este prioritară

„În acest moment, prioritatea noastră de top este să asigurăm viața celei de-a treia fată și a băiatului, înainte să acționăm în legătură cu celelalte lucruri", a spus un ofițer de poliție pentru presa pakistaneză.

Violența împotriva femeilor rămâne o problemă serioasă în Pakistan, transmite Human Rights Watch. Activiștii cred că 1.000 de „ucideri din onoare" au loc în fiecare an, în țara din Asia de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel