Dosarul lui Sorin Oprescu, repus pe rol în ziua în care trebuia să se anunțe sentința definitivă

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Dosarul în care Sorin Oprescu era cercetat pentru fapte de corupție a fost repus pe rol.

Dosarul lui Sorin Oprescu, repus pe rol în ziua în care trebuia să se anunțe sentința definitivă

Dosarul în care fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, era cercetat pentru fapte de corupție a fost repus pe rol chiar joi, în ziua în care instanța trebuia să anunțe sentința definitivă, potrivit Mediafax. Așadar, Înalta Curte de Casație și Justiție trebuia ca joi să pronunțe sentința definitivă în procesul în care este implicat Sorin Oprescu. Tot joi, s-a decis repunerea pe rol a dosarului, fiind schimbată încadrarea juridică a faptelor.

Minuta instanței

„În temeiul art.395, alin.1, Cod de procedură penală, în complet de divergenţă, repune cauza pe rol, pentru a pune în discuţie, din oficiu, în temeiul art.386, alin.1, Cod de procedură penală, schimbarea încadrării juridice a unora dintre faptele penale reţinute prin rechizitoriu”, se arată în minuta instanței.

Sorin Oprescu a fost condamnat în 2019

Sorin Oprescu a fost condamnat, în 2019, la cinci ani și patru luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Sorin Oprescu fusese trimis în judecată în 2015 într-un dosar de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Procurorii DNA au stabilit că, începând de la finalul anului 2013, Oprescu a condus un grup infracţional organizat care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Conform DNA, pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro. Banii au fost primiți de la subalternul Bogdan Popa și ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS  Marius Nistor (Spiru Haret): Declanșăm proteste! Vom merge până la declanșarea grevei generale!

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV  Negoiţă lansează varianta unui referendum de demitere a Consiliului Local Sector 3: Mă voi implica personal!

CITEȘTE ȘI: Șoșoacă și jurnalista de la Rai Uno. Mircea Badea: Atunci nu mi-a mai venit să mai râd... Mi s-a părut ciudat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel