Donald Trump spune că "supraviețuirea" Ucrainei în fața rușilor este importantă pentru SUA - Reuters

Agerpres
Agerpres

Schimbare de poziție a lui Donald Trump!

Donald Trump a declarat joi că supraviețuirea Ucrainei este importantă pentru Statele Unite, o schimbare de ton cu doar câteva zile înainte ca în Camera Reprezentanților SUA, condusă de republicani, să se voteze un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari, informează Reuters.

Inițial, fostul președinte nu a susținut pachetul și și-a concentrat atenția, în cea mai mare parte a postării de pe platforma sa Truth Social. în direcția plângerii cm că aliații europeni ai Americii nu cheltuiesc suficient pentru a sprijini Ucraina. Unii republicani de extremă dreapta au interpretat postarea ca un semnal că se opune actualului pachet de ajutor, deși Trump nu a spus asta în mod explicit.

Declarații controversate

Totuși, postarea părea a fi una dintre primele recunoașteri ale lui Trump că puterea de rezistență a Ucrainei în contextul politic actual este un interes important de securitate al SUA. În timpul unei apariții televizate la CNN de anul trecut, Trump a refuzat să spună dacă dorea ca Ucraina să-și câștige războiul cu Rusia atunci când a fost întrebat despre conflict.

„De ce nu poate Europa să egaleze sau să egaleze banii băgați de Statele Unite ale Americii pentru a ajuta o țară aflată într-o nevoie disperată?” a scris el joi. „Supraviețuirea Ucrainei ar trebui să fie mult mai importantă pentru Europa decât pentru noi, dar este importantă și pentru noi!” -  adăugat.

Postarea lui Trump a venit a doua zi după ce a lăudat Polonia, în urma unei întâlniri la Trump Tower din New York cu președintele polonez Andzrej Duda. Fostul președinte și liderul polonez au discutat despre propunerea lui Duda ca membrii NATO să cheltuiască cel puțin 3% din produsul lor intern brut pentru apărare, a declarat un oficial de campanie. În prezent, li se cere să cheltuiască cel puțin 2% din PIB. Președintele republican al Camerei SUA, Mike Johnson, a declarat că pachetul de ajutor pentru Ucraina va fi votat sâmbătă, în ciuda obiecțiilor acerbe din partea dreptei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel