Doliu în lumea politică. Un apreciat politician a murit

Este doliu în lumea politică. Un apreciat politician a murit, joi, la Timișoara, și urmează să fie înmormântat duminică. 

Potrivit glasul-hd.ro, Petru Păun Jura, unul dintre politicienii cu adevărat apreciaţi ai judeţului Hunedoara a murit joi. Fostul primar al oraşului Simeria va fi înmormântat duminică.

Petru Radu Păun Jura (pe numele întreg) s-a născut pe 8 iunie 1949 şi a absolvit atât Institutul de Mine Petroşani (în 1971), cât şi Facultatea de Drept Bucureşti (în 1975). A devenit primar al oraşului Simeria în 1990, funcţie pe care a ocupat-o până în 1996. Apoi a ocupat un post de secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (1997 – 1998), după care a fost numit consilier prezidenţial pentru probleme de politici sociale (1999 – 2000). Între 2000 şi 2004 a activat în mediul privat, ca director general al unei companii belgiene, iar în urmă cu 12 ani a redevenit primar al oraşului Simeria, funcţie ocupată până în 2012, când a renunţat să mai candideze pentru un nou mandat. În mai 2012 a fost numit secretar general al Ministerului Muncii, funcţie pe care a ocupat-o până în ianuarie 2014, când s-a retras la pensie. Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 13.00, la biserica din zona Biscaria, iar privegherile se desfăşoară la capela aceleiaşi biserici, potrivit sursei citate. 

(w670)

"Petru Păun-Jura a fost un om cu o educaţie aleasă, dintr-o familie de preoţi din zona Jieţ, o familie cu mulţi copii, în care fiecare a reuşit să-şi facă un drum frumos în viaţă. Am trăit împreună clipe frumoase, din punct de vedere politic şi profesional. Una dintre aceste amintiri este perioada în care am creat Alianţa D.A. la Simeria şi am reuşit să recâştigăm Primăria oraşului. Îmi aduc aminte că s-a implicat şi în viaţa oraşului, având multe iniţiative benefice localităţii, dar şi în proiectul referitor la conurbaţie. Era un om care avea viziune", spune Mircia Muntean, fost coleg în PNL cu Petru Păun- Jura, mai scrie presa locală. 

"A fost un caz unic, cred, în politica locală"

Mircea Moloţ, un alt colaborator apropiat al lui Petru Păun-Jura, mărturiseşte: "A fost un coleg bun şi un prieten adevărat, nicidecum unul conjunctural. Pentru el, Simeria era casa lui, epicentrul universului său. Îmi aduc aminte cât de mâhnit era, prin 2007, de faptul că nu existau soluţii pentru acele ruine ale construcţiei începute pe vremea comunismului, în centrul oraşului, construcţie ce se dorea a fi o casă de cultură. A venit la mine (la acea dată Mircea Moloţ era preşedinte al Consiliului Judeţean) şi m-a convins să-i fiu partener în proiectul pentru acel centru de afaceri care există acum. Şi când nu era vorbă de politică sau de administraţie, era o adevărată plăcere să stai de vorbă cu el pentru că, de exemplu, era o adevărată enciclopedie de poezie şi folclor. A fost un caz unic, cred, în politica locală. În 2012 a venit la mine şi mi-a spus că pur şi simplu nu mai doreşte un nou mandat la Primărie deoarece considera că ar fi momentul să-i lase pe alţii, mai tineri, care să vină cu idei mai noi şi cu un alt suflu. Era un om cu simţul măsurii. A plecat prea devreme dintre noi. Nu ştiu cum se face că, în ultima vreme, mulţi oameni valoroşi sunt luaţi prea devreme de Dumnezeu. Poate că nu-i merităm”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel