Doi ziarişti înarmaţi au trecut de controale de securitate în două aeroporturi franceze

aeroport securitate
aeroport securitate

Doi jurnalişti, care au vrut să testeze controalele de securitate pe aeroporturile franceze, au reuşit să urce la bordul unor avioane având asupra lor o armă semiautomată, îmbarcându-se pe aeroporturile din Marsilia şi Roissy-Charles-de-Gaulle (Paris).

Jurnalişti ai revistei Envoyé Spécial au demonstrat astfel, în cadrul unuin reportaj, deficienţele sistemelor de securitate la aeroporturi, ei trecând de porţile de control cu un pistol semiautomat cu calibrul de 9 milimetri.

Pe 8 noiembrie 2010, jurnaliştii s-au îmbarcat pe aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris, călătorind cu un avion care se îndrepta spre Nisa. În cursul serii, au mers la aeroportul Marignane (Marsilia) şi au urcat fără probleme la bordul unui avion cu destinaţia Paris. Piesele pistolului au fost plasate în bagaje de mână. În cursul unui zbor, ziariştii au asamblat arma în toaleta avionului, informează Mediafax

Direcţia Generală a Poliţiei Naţionale franceze (DGPN) a anunţat că deocamdată nu poate avea nicio reacţie pentru că nu are cunoştinţă de reportaj. "Acest caz, dacă este adevărat, demonstrează perfectibilitatea sistemului şi necesitatea prezenţei poliţiştilor în momentul instruirii agenţilor de securitate şi în timpul controalelor aeroportuare", efectuate de firme private, a declarat Patrice Ribeiro, liderul sindicatului Synergie-Officiers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel