Doi urși panda giganți s-au împerecheat după 10 ani. Grădina zoo a fost închisă două luni

Urșii panda Ying Ying și Le Le vor deveni părinți, după 10 ani de încercări.

Urșii panda Ying Ying și Le Le vor deveni părinți, transmite CNN. Cele două animale sunt de mult timp rezidenți ai grădinii zoo Ocean Park din Hong Kong. Oficialii au anunțat că, după 10 ani de încercări și „prin încercări și lecții", cei doi panda au reușit.

„Procesul de împerechere naturală de astăzi este extrem de entuziasmant pentru noi toți, fiindcă șansa de gestație prin împerechere naturală este mai mare decât cea de fecundare artificială", a transmis Michael Boos, directorul executiv pentru operațiuni zoologice la Ocean Park.

Parcul a fost închis timp de două luni

Din pricina epidemiei de coronavirus, parcul a fost închis pentru vizitatori de la finalul lunii ianuarie. Personalul a început să observe diverse comportamente ale urșilor panda giganți care sunt comune în timpul sezonului de împerechere, care are loc anual între martie și mai.

„De la finalul lui martie, Ying Ying a început să stea mai mult timp în apă, în timp ce Le Le tot lasă marcări de teritoriu în jurul habitatului lui și caută zona după mirosul lui Ying Ying", se arată în comunicatul trimis de grădina zoologică din Hong Kong.

Nu se știe sigur, însă semnele există

Chiar dacă este prea devreme să spunem dacă un nou panda va veni pe lume, personalul monitorizează atent schimbările corporale și de comportament ale femelei Ying Ying.

„Dacă a fost cu succes, semnele gestației, incluzând fluctuații ale nivelurilor hormonale și schimbările de comportament vor fi observate la începutul lunii iunie, chiar dacă există șansa ca Ying Ying să aibă de fapt o pseudo-gestație", a transmis Boos.

Un pas uriaș pentru specie

Veștile sunt uriașe când vine vorba de specia urșilor panda giganți, care este la doar o categorie distanță de „pe cale de dispariție", conform listei IUCN. Există doar 1.800 de urși panda giganți care au rămas în habitatul lor natural, a mai comunicat grădina zoo.

Dacă Ying Ying este cu adevărat gestantă, perioada de „sarcină" a urșilor panda giganți variază între 72 și 324 de zile. Grădina zoologică a transmis că va comunica informații de-a lungul aventurii celor doi panda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel