Urmărește emisiunea live


Doi genişti polonezi, ucişi în explozia unor elemente de muniţie din Al Doilea Război Mondial

Doi genişti polonezi au fost ucişi şi alţi patru răniţi marţi în explozia unor elemente de muniţie pe care trebuiau să le dezamorseze şi să le ridice de la faţa locului, a anunţat ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, pe contul său de Twitter, relatează AFP.

Aceste muniţii datează din cel de Al Doilea Război Mondial, potrivit presei locale.

Potrivit autorităţilor civile şi militare poloneze, explozia a avut loc într-un complex forestier în apropiere de Kuznia Raciborska, din regiunea Silezia (sud). Doi dintre cei patru răniţi, în stare gravă, au fost transportaţi cu elicopterul la spitale din regiune.

Militarii făceau parte din Batalionul 6 de paraşutişti cu sediul la Gliwice, în regiunea Silezia. Potrivit poliţiei, aceştia au fost trimişi să dezamorseze obuze vechi de artilerie descoperite în urmă cu câteva zile de civili în zonă.

La 74 de ani de la încheierea conflictului, descoperirile unor obuze neexplodate care datează din cel de Al Doilea Război Mondial sunt încă frecvente în Polonia, teatrul unor lupte în 1939 şi în 1944-45. În pădurea Kuznia Raciborska s-ar afla un număr mare de obuze rămase neexplodate, potrivit AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel