Doi deţinuţi au evadat printr-o gaură tăiată în tavanul toaletei

Doi suspecţi pentru crimă dintr-o închisoare californiană au reuşit să evadeze graţie unei găuri pe care au tăiat-o în tavanul toaletei închisorii, informează BBC miercuri. 

Santos Samuel Fonseca, de 21 de ani, şi Jonathan Salazar, de 20 de ani, s-au târât printr-o gaură de 55 de centimetri pe care au tăiat-o în tavanul unei toalete destinate deţinuţilor din închisoarea din Salinas, la sud de San Francisco. Biroul şerifului din comitatul Monterey a precizat că bărbaţii au exploatat o zonă din toaletă în care gărzile nu îi puteau vedea.

Gaura tăiată în tavanul toaletei era suficient de largă pentru ca cei doi deţinuţi, ambii cu înălţimea de 1,7 metri, să se poată strecura prin ea. Gaura ducea într-o zonă de întreţinere plină de conducte, prin care deţinuţii s-au târât până au ajuns la o trapă, pe care au forţat-o, trecând apoi prin ea. Trapa dădea în spatele închisorii, unde nu existau garduri cu sârmă ghimpată, aşa că deţinuţii au putut evada, au precizat autorităţile.

Cei doi îşi aşteptau procesul pentru acuzaţii de omor separate atunci când au evadat duminică. Autorităţile îi caută în prezent pe fugari, consideraţi înarmaţi şi periculoşi. Biroul şerifului oferă o recompensă de 5.000 de dolari pentru informaţii despre locul în care s-ar afla cei doi bărbaţi. Cei doi au fost arestaţi şi acuzaţi anul trecut în legătură cu cazuri separate de omor, au precizat autorităţile. Fonseca este acuzat de uciderea lui Lorenzo Gomez Acosta, în vârstă de 37 de ani, şi a lui Ernesto Garcia Cruz, de 27 de ani, la patru zile distanţă, în iunie 2018, în timp ce Salazar este acuzat că l-a împuşcat mortal pe Jaime Martinez, de 20 de ani, în octombrie 2017. Ambii au pledat nevinovat, potrivit Los Angeles Times, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel