Doi cetăţeni americani se află în detenţie în China

Doi cetăţeni americani au fost arestaţi în Jiangsu, provincie din estul Chinei, a anunţat joi Departamentul de Stat al SUA, transmite AFP. Potrivit unui responsabil al diplomaţiei americane, cei doi sunt vizaţi de "acuzaţii" din partea autorităţilor provinciale.

Departamentul de Stat nu a precizat despre ce acuzaţii este vorba şi nu a identificat decât una dintre persoanele arestate, Alyssa Petersen, menţionând că beneficiază de asistenţă consulară, scrie Agerpres.

Alyssa Petersen este directoarea societăţii China Horizons, care aduce profesori de engleză în China, potrivit site-ului companiei, cu sediul în Statele Unite.

Într-un comunicat difuzat la 12 octombrie pe Facebook, China Horizons a anunţat că Alyssa Petersen şi proprietarul societăţii, Jacob Harlan, sunt în detenţie "de 13 zile şi această situaţie s-ar putea prelungi câteva luni sau chiar ani".

Cei doi "fac obiectul unor acuzaţii false", susţine China Horizons.

Familiile celor doi americani au creat pagini de susţinere a lor pe internet. Site-ul familiei Petersen afirmă că tânăra, care a fost reţinută la 27 septembrie, este acuzată că a ajutat mai multe "persoane să treacă ilegal frontiera".

"Este o acuzaţie falsă pentru că se ocupă cu aceste lucruri de opt ani fără nicio problemă", subliniază familia Allysei, potrivit căreia tânăra se află într-o închisoare din oraşul Zhenjiang.

Site-ul de susţinere pentru Jacob Harlan - tatăl a cinci copii - precizează că acesta a fost reţinut la 28 septembrie împreună cu fiica sa de opt ani la Weifang, în Shandong (est), dar ulterior fetiţa a fost îmbarcată într-un avion cu destinaţia SUA.

Jacob Harlan a rămas sub arest într-un hotel în apropiere de Zhenjiang, mai indică site-ul familiei sale.

Poliţia din Zhenjiang nu a fost în măsură să comenteze deocamdată aceste informaţii, menţionează AFP.

Arestările survin într-o perioadă de tensiuni între China şi SUA, angajate de circa un an şi jumătate într-un război comercial. Cele două ţări se confruntă şi în legătură cu manifestaţiile din Hong Kong, Beijingul reproşând Washingtonului că-i susţine pe contestatarii din fosta colonie britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel