Doi cai de curse au murit pe un hipodrom celebru din California

Alţi doi cai de curse au murit în ultimele zile pe hipodromul Santa Anita Park din oraşul Arcadia, ridicând la 23 numărul deceselor de cabaline înregistrate începând din luna decembrie pe această arenă celebră din statul american California, au anunţat marţi mai multe companii mass-media din Statele Unite, citate de Reuters.

Calul Spectacular Music a suferit o accidentare în zona pelviană în timpul unei curse ce a avut loc duminică şi a fost eutanasiat luni, au anunţat cotidianul Los Angeles Times şi alte publicaţii americane. Vineri, un alt cal, Commander Coil, în vârstă de trei ani, a murit după ce a suferit o accidentare fatală la umăr în timpul unui antrenament pe acelaşi hipodrom, devenind cel de-al 24-lea cal de cursă care a murit pe această arenă celebră începând din 26 decembrie, au precizat NBC News şi alte companii mass-media, potrivit Agerpres.

În martie, Biroul Procuraturii din districtul Los Angeles a demarat o anchetă privind circumstanţele în care s-au produs aceste decese la Santa Anita Park, unul dintre cele mai renumite hipodromuri din Statele Unite, amenajat în Arcadia, un oraş aflat la circa 21 de kilometri nord-est de Los Angeles. Procuratura a înfiinţat o divizie specială de specialişti care vor avea misiunea de a cerceta practicile de antrenament şi veterinare de pe acel hipodrom.

Cursele de la Santa Anita Park au fost suspendate pentru două săptămâni în martie, în timp ce pista principală a fost testată pentru determinarea parametrilor săi de siguranţă. Pista a fost redeschisă, cu noi regulamentări în vigoare privind siguranţa pe pistă şi practicile veterinare, au anunţat administratorii hipodromului californian. Organizaţia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) a dat publicităţii luni o declaraţie despre cele mai recente două decese de pe hipodrom, în care, deşi a recunoscut validitatea noilor măsuri de siguranţă, a cerut mai multe acţiuni din partea administratorilor. 'Doi cai morţi în trei zile dovedesc că trebuie să se facă mai mult pentru a stopa practicile de antrenament şi veterinare care duc la fracturi osoase', au transmis reprezentanţii PETA, care solicită adoptarea unor legi mai stricte în privinţa curselor de cai. Într-un incident ce nu a avut legătură cu hipodromul californian, o iapă de trei ani, al cărei nume era Congrats Gal, s-a prăbuşit la pământ şi a murit după ce a participat la Pimlico Race Course, o cursă organizată în Baltimore, pe 17 mai, cu o zi înainte de Preakness Stakes, a doua etapă din Triple Crown. Cauza morţii sale nu a fost comunicată de oficialii cursei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel