Dodon, reacție după mesajul Moldovei pentru armata rusă

Președintele moldovean Igor Dodon consideră că interpretarea dată marți de Curtea Constituțională de la Chișinău art.11 din Constituție privind neutralitatea permanentă a Republicii Moldova lasă loc pentru diferite interpretări politice și speculații.

Conform deciziei Curții Constituționale de la Chișinău, prezența armatei ruse în stânga Nistrului este neconstituțională și încalcă dreptul internațional, iar statutul de neutralitate a Republicii Moldova nu exclude cooperarea cu alte alianțe militare pentru consolidarea capacității de apărare a republicii.

Dodon spune că nu este pentru prima dată când actuala "componență a Curții Constituționale face plecăciuni în fața unioniștilor", relatează miercuri Independent.md.

"Curtea Constituțională a explicat pretențios (...) ceea ce și așa se știe: Republica Moldova este un stat neutru, dar dacă va fi necesar, se va apăra", scrie Igor Dodon într-o reacție publicată pe pagina sa de Facebook. "Problema constă în formulările Curții care lasă loc pentru diferite interpretări politice și speculații. Dar nu e prima dată când această componență a Curții Constituționale face plecăciuni în fața unioniștilor. Se vede că judecătorii de la CC au vrut și buchia Constituției să o respecte, dar și cetățenia lor românească să nu o compromită", mai scrie Dodon, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel