Doctorul care a ajutat SUA să-l găsească pe Osama ben Laden, inculpat pentru trădare în Pakistan

KENYA BOMBINGS LADEN
KENYA BOMBINGS LADEN

Doctorul acuzat de implementarea unei false campanii de vaccinare pentru a permite agenţiilor americane de informaţii să obţină mostre ADN care au condus în final la uciderea lui Osama ben Laden va fi inculpat pentru trădare, a anunţat joi Ministerul pakistanez al Informaţiilor, citat de CNN.

Comunicatul Ministerului Informaţiilor, care prezintă un sumar al anchetei unei comisii privind moartea liderului reţelei al-Qaida, precizează că "un dosar de conspiraţie împotriva statului Pakistan şi înaltă trădare este întocmit" împotriva doctorului.

CIA a organizat o falsă campanie de vaccinare a copiilor în oraşul pakistanez Abbottabad înaintea raidului împotriva lui Osama ben Laden, în încercarea de a obţine mostre ADN ale membrilor familiei acestuia.

În cadrul pregătirilor pentru raidul soldat cu uciderea liderului terorist, agenţii CIA au recrutat un medic pakistanez, care a organizat un program de vaccinare în Abbottabad, început în cea mai săracă parte a oraşului, pentru a avea mai multă credibilitate.

Medicul Shakil Afridi a fost ulterior arestat de serviciile de informaţii pakistaneze (ISI) pentru cooperare cu agenţii americani, acesta fiind probabil unul dintre motivele deteriorării relaţiilor dintre Statele Unite şi Pakistan.

Osama ben Laden a fost ucis într-un raid al Statelor Unite, în mai, la Abbottabad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel