Dmitri Rogozin, avertisment dur pentru Moldova. Ar putea pierde...

Republica Moldova riscă să-şi piardă integritatea teritorială, din cauza apropierii de România, a afirmat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, într-un interviu publicat vineri de cotidianul Kommersant, după vizita întreprinsă de oficialul rus în Moldova, precizează Mediafax.

"Un fapt, evident chiar şi pentru cei mai înverşunaţi susţinători ai unirii cu România, este acela că dacă Republica Moldova face un pas spre România, regiunea Transnistria se va despărţi la acest viraj abrupt", a spus Rogozin.

Oficialul de la Moscova a adăugat că în cazul în care cetăţenii din Republica Moldova doresc să se alăture României "atunci ar trebui mai bine să lase regiunea transnistreană să plece pe cale amiabilă, iar în cazul în care nu doresc să se alăture României, în cazul în care doresc să rămână un stat suveran, un stat inteligent, care îşi protejează toţi cetăţenii săi, atunci aceasta lucru va dura ani de zile, dar acei ani nu vor fi în zadar, deoarece vor fi folosiţi pentru a restabili integritatea teritorială a ţării."

[citeste si]

Rogozin a mai spus că este imposibil să se vorbească despre reluarea discuţiilor asupra statutului regiunii Transnistria, deoarece cele două părţi nu sunt pregătit pentru negocieri de o asemenea anvergură.

Vicepremierul a mai precizat că administraţia de la Moscova este în mod constant interesată de situaţia din Trasnsnistria. "Compatrioţii noştri, cetăţenii noştri, conaţionali pentru noi, cei care trăim aici. Aşa că, indiferent de cât de dificilă este situaţia politică, vă puteţi baza întotdeauna pe Federaţia Rusă", a mai spus Rogozin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel