Dispută în UE: efect de bumerang al planului anti-români pentru David Cameron

Premierul David Cameron pierde susținerea aliaților europeni în tentativa sa de a plafona numărul de imigranți care ajung în Marea Britanie.

Doi dintre cei mai apropiați aliați ai lui Cameron se opun încercărcii sale de a restricționa accesul muncitorilor europeni în Insulă. 

Cameron, care zboară joi spre Helsinki pentru discuții cu liderii statelor baltice și nordice, a fost avertizat de omologul său finalndez că libera circulație este un principiu "sfânt", notează Financial Times.

Alexander Stubb, premierul anglofil al Finlandei, a punctat că ar vrea să-l ajute pe David Cameron, dar există limite pe care nici cei mai apropiați aliați ai săi nu le pot încălca într-un proces de renegociere a regulilor europene.

Conservatorul Cameron a fost criticat și de prim-ministrul de centru-stânga al Suediei, Stefan Lovfen. "Nu putem vorbi despre o piață internă dacă dezvoltăm o piață împreună și apoi una sau două țări spun că vor să schimbe asta. S-ar putea să avem alte lucruri de schimbat", a spus Lovfen.

Presa germană a relatat săptămâna trecută că Angela Merkel, șefa guvernului de la Berlin, l-a avertizat pe Cameron că nu va mai lupta pentru a păstra Marea Britanie în UE acesta se încăpățânează să restricționeze libera circulație. 

Mesajul șefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru premierul britanic a fost la fel de clar: libera circulație nu se negociază.

Planul anti-români cutremură UE: Merkel renunță la Cameron

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel