Planul anti-români cutremură UE: Merkel renunță la Cameron

Surse citate de revista Der Spiegel spun că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va înceta să mai facă eforturi pentru păstrarea Marii Britanii în Uniunea Europeană dacă premierul David Cameron nu renunță la planurile sale de limitare a liberei circulații în spațiul Uniunii Europene.

Revista germană scrie că Executivul de la Berlin ia pentru prima oară în calcul varianta că Marea Britanie ar putea, până la urmă, să părăsească Uniunea Europeană.

Refuzul lui David Cameron de a plăti contribuția europeană de două miliarde de euro îi îngrijorează pe liderii europeni. Dar semnalul de alarmă la Berlin a fost tras după ce conservatorul a prezentat planurile sale de a plafona numărul de imigranți din Marea Britanie. Inițiativa lui Cameron s-a lovit de criticile dure ale fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dar și de avertismentul ferm al succesorului portughezului, Jean-Claude Juncker, care a spus că principiul liberei circulații nu este negociabil.

Nigel Farage, liderul UKIP, care pledează pentru ieșirea Marii Britanii din UE (așa-numitul Britix), s-a folosit de ocazie pentru a ironiza tentativa lui Cameron de a renegocia relațiile Insulei cu Bruxellesul.

Premierul Marii Britanii se află sub un munte de presiune. David Cameron a gestionat slab referendumul de secesiune al Scoției, iar sondajele spun că, la alegerile din mai, conservatorii vor pierde camera inferioară a Parlamentului. Cameron încearcă să combată UKIP și să răspundă nevoilor alegătorilor, cărora le-a prezentat o plajă largă de promisiuni. 

UE dă în clocot: România, vizată de un plan extrem al marilor puteri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel