"Dispozitivul suspect" găsit în Koln s-a dovedit a fi nepericulos

Un dispozitiv suspect a fost găsit într-un tren din Koln, de Ziua Unității Germane.

UPDATE:

Descoperirea unui "dispozitiv suspect" conţinând pulbere şi cuie într-un tren în apropiere de Koln, în Germania, a provocat sâmbătă o importantă desfăşurare poliţienească, geniştii stabilind în final că acesta nu era periculos, relatează AFP.

Dispozitivul descoperit în interiorul unei cutii de carton într-un tren regional conţinea "între altele, cuie şi o mică cantitate de pulbere neagră", dar după expertiză s-a văzut că acesta nu putea exploda şi deci "nu prezenta pericol" pentru pasageri, a indicat poliţia locală într-un comunicat.

Chiar dacă el ar fi putut fi detonat, acest simulacru de bombă nu ar fi putut proiecta cuiele "decât la câţiva centimetri distanţă", a adăugat poliţia.

Dispozitivul fusese descoperit vineri seara târziu în interiorul unui tren regional în timp ce acesta staţiona într-un depou feroviar din Koln-Deutz, în vestul ţării, de echipe de curăţenie.

Sâmbătă dimineaţa, echipe ale poliţiei şi genişti au pătruns în depou pentru a recupera dispozitivul şi în timpul acestei operaţiuni întregul cartier a fost închis publicului de baraje de poliţişti.Toate cele 27 de trenuri aflate în depou urmează a fi inspectate de echipe specializate cu câini detectori de bombe, conform Agerpres.

Știrea inițială:

Poliţia germană a declarat sâmbătă că a dezamorsat un dispozitiv suspect găsit într-un tren regional în cursul nopţii în apropiere de oraşul Koln din vestul ţării, în timp ce în Germania se celebrează astăzi 30 de ani de la reunificarea ţării, relatează Reuters.



Publicaţia Bild a relatat că dispozitivul era o bombă artizanală de natură să provoace răniri grave, indicând că acesta fusese descoperit de un om de serviciu într-o cutie de carton ascunsă într-unul din compartimentele trenului.

"Vom putea oferi informaţii despre gravitatea posibilului pericol doar după evaluarea experţilor criminalişti", a declarat poliţia într-un comunicat.



Câini dresaţi pentru detectarea de explozibili ai poliţiei federale au cercetat la rândul lor zona unde a fost descoperită cutia, iar forţele speciale au analizat cutia cu raze X înainte de a dezamorsa dispozitivul la faţa locului, a relatat Bild.

Anchetatori, citaţi de publicaţia germană, au spus că nu este încă clar dacă este vorba de un atac terorist eşuat ori de o tentativă de ameninţare cu şantaj, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel