Dispariție misterioasă pe aeroportul Marseille

Întâmplare neobișnuită pe aeroportul din Marsilia, ce pare desprinsă dintr-un film de comedie. Polițiștii francezi au ascuns pe aeroportul Marseille, în cadrul unui antrenament, o baterie de explozibili, dar nu o mai găsesc pentru că au uitat unde au plasat-o.

Explozibilii care nu mai sunt de găsit au fost plasaţi iniţial, în zona cargo a aeroportului Marseille, Provence - cel de-al doilea oraş ca mărime din Franţa, scrie rt.com, potrivit România TV.

Pachetul mortal a fost ascuns în timpul antrenamentelor jandarmilor şi a câinilor dresaţi pentru descoperirea explozibililor. După cum se pare, patrupedele nu au fost instruite suficient de bine, din moment ce nu au identificat locul în care a fost ascuns explozibilul. Nici ofițeri nu sunt mai demni de laudă, întrucât au uitat unde au plasat periculoasa încărcătură care conţinea nu mai puțin de 100 de grame de explozibili de tip C-4.

Nici în prezent, după o săptămână de căutări, explozibilii nu au fost găsiți. "Toate căutările pentru a găsi materialul nu au reușit", a declarat o sursă din poliție.

O anchetă a fost deschisă în acest caz pentru a afla circumstanţele şi cine se face vinovat pentru misterioasa dispariţie, a declarat poliția locală.

Anchetatorii încă mai speră că explozibilii nu au fost furați, ci se află în continuare undeva în incinta aeroportului.

Poliția a oferit asigurări publicului, susținând că, explozibilii pierduți nu pot fi detonați, deoarece nu au fost echipați cu dispozitiv de detonare.

"Este un produs stabil. Fără dispozitiv de detonare, nu este periculos", a explicat poliția locală.

Explozibilii de tip C-4 pot însă exploda în condiţii de temperatură foarte ridicată, combinată și cu acţiunea unei unde de şoc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel