Discurs Orban la mitingul PNL de la Focșani: Așa nu se mai poate. Vreau să aud un strigăt

Ludovic Orban, presedintele PNL
Ludovic Orban, presedintele PNL

Ludovic Orban, liderul PNL, a ținut un discurs la mitingul partidului din Focșanu din 5 mai 2019.

DC News vă prezintă discursul lui Ludovic Orban, președintele PNL:

”Stimate colege, stimați colegi, oameni buni suntem aici să dăm un semnal clar, limpede pentru toți vrâncenii, că zilele lui Oprișan s-au terminat și că începutul sfârșitului pentru Oprișan este pe data de 26 mai.

Portofele, nu uita Vrancea nu mai este a ta!

Dragi liberali vrânceni, nu voi uita niciodată umilința la care am fost supus de acest interlop, derbedeu, care a pus mâna pe putere în Vrancea profitând de sărăcia, de bunul simț și de frica vrâncenilor. Și-a bătut joc de istorie, și-a bătut joc de Partidul Național Liberal la Mausoleul de la Mărășești, la aniversarea a 100 de ani de la bătăliile de la Mărășești. Oprișan a interzis Partidului Național Liberal să depună coroană de flori la mormântul ostașilor care și-au sacrificat viața pentru România. Nu îl voi ierta niciodată, voi veni alături de voi de câte ori este nevoie ca să eliberăm Vrancea de acești nemernici care și-au bătut joc și care au ținut-o pe loc.

De peste două luni, împreună cu Rareș Bogdan, cu Robert Sighiartău, cu Siegfried Mureșan , cu Violeta Alexandru, cu toată echipa Partidului Național Liberal mergem fără frică în fiecare localitate, vorbim cu orice om fără jandarmi, fără polițiști, fără bodyguarzi, fără niciun fel de apărare pentru că nu avem niciun motiv să ne fie frică de români sau să avem nevoie de cineva să ne apere pentru că ceea ce aducem României are nevoie România. Fiecare român are nevoie de Partidul Național Liberal.

Am fost săptămâna aceasta în fiefuri PSD, m-am dus la Câmpulung unde este primar PSD, n-am văzut picior de PSD ca să nu mai zic că nu l-am văzut pe Dragnea. Am fost unde este Dacia Renault la Mioveni, unde primarul PSD a fost ales în 2016 cu 90%, nu am văzut picior de PSD și nu l-am văzut pe Dragnea. Mai mult decât atât, primarul PSD a anulat concertul pe care l-a promis către locuitorii din Mioveni și a dat bir cu fugiții, luptându-se cu Siegfried Mureșan la televiziune în timp ce noi defilam liberi prin Mioveni.

Am fost în Turnul Severin, ieri, la Zilele Turnului Severin, cu primar PSD, nu am văzut picior de PSD, nu l-am văzut pe Dragnea. L-a văzut cineva pe Dragnea în vreun loc din județele, din localitățile în care trăiți?

Dragnea nu are curaj să scoată capul în lume în nicio localitate din țara asta, se ascunde ca un șobolan în Kiseleff unde joacă angry birds. Ați auzit de așa ceva? A înnebunit complet omul asta! Ăsta mai poate să conducă România? Asta trebuie dus fie la spital!

Oameni buni, bate vânt de schimbare, România s-a trezit, românii, din ce în ce mai mulți, își dau seama că ăștia ne duc în gard, că ăștia ne duc nicăieri, că nu vom ajunge nicăieri cu ei, că au mințit, că au furat, că și-au bătut joc de oameni și că de fapt, nu le pasă decât de un singur lucru, să scape de pușcărie pentru cât au furat.

Nici pecenegii, nici cumanii, nici turcii, nici rușii nu au jefuit România așa cum au jefuit-o ei în ultimii treizeci de ani și trebuie pedepsiți. Trebuie să spunem DA, la Referendum! Nu putem accepta ca toți cei care au jefuit România să prindă un moment și să scape prin amnistie și grațiere. Toată lumea, cu mic cu mare trebuie să spună DA, la Referendum!

Îi pedepsim pe hoți? Îi pedepsim pe corupți? Îi pedepsim pe cei care și-au bătut joc de România?

Oameni buni, suntem în mijlocul bătăliei, chiar dacă sondajele de opinie ne dau pe primul loc, pe un scor foarte ridicat, nu avem voie să ne culcăm pe o ureche. Alegerile se câștigă în teren, pe câmpul de luptă. Este adevărat că fiecare dintre voi trebuie să se bată, în localitatea în care trăiește, să-i convingă pe toți concetățenii săi, să vină la vot și să voteze Partidul Național Liberal.

Suntem într-un punct de cotitură în care așa nu se mai poate. România este o țară bogată, o țară care are mare, munți, Dunăre, are aur, are cupru, are cel mai bogat teren agricol, are o mulțime de bogății. România este plină de aur, dar nu aurul pe care vrea să-l transforme în ghiuluri, inele sau dinți de aur Dragnea și Vâlcov. Aurul României sunt românii, fiecare dintre români, cu talentul lor, cu hărnicia lor, cu pregătirea lor, cu bunul lor simț. Ei sunt cei care dau strălucire României și ei pot să ridice această țară, cu o singură condiție, să fie bine conduși.

Oameni buni, destul și-au bătut joc de noi cozile de topor, codașii, hoții, tupeiștii, oamenii cu studii pe puncte, vrăjitorii, mincinoșii, trădătorii, este vremea ca oamenii cu cei șapte ani de acasă, oamenii cu caracter, oamenii cu sufletul curat, cu credință în Dumnezeu, oamenii cu inițiativă, cu creativitate, cu hărnicie, cu forță și determinare, să pună mâna pe conducerea acestei țări prin alegeri democratice, să ducem România acolo unde îi este locul, în primul rând în Europa!

Unde ducem România? În primul rând!

Dragii mei, vreau să aud de la voi, pe finalul acestui miting, un strigăt pe care să-l audă fiecare român!

Partidul Național Liberal, victorie!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel