Directorul bursei de la Istanbul este un fost bancher condamnat la închisoare în SUA

Un fost bancher de la banca de stat din Turcia, Halkbank - Hakan Atilla - condamnat la închisoare în SUA pentru încălcarea sancţiunilor impuse Iranului, a fost numit luni în postul de director general al Bursei de Valori de la Istanbul, transmite Reuters.

Hakan Atilla a fost eliberat dintr-o închisoare din statul Pennsylvania în data de 19 iulie 2019, după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 32 de luni de închisoare, pentru că a ajutat Iranul să ocolească sancţiunile impuse de Washington. La câteva zile după ce a fost eliberat din închisoare, Hakan Atilla a fost întâmpinat pe aeroportul din Istanbul de ministrul de Finanţe, Berat Albayrak, ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, scrie Agerpres.

Săptămâna trecută, procurorii americani au acuzat Halkbank că în perioada 2012-2016 a participat la o schemă în valoare de mai multe miliarde de dolari destinată ocolirii sancţiunilor impuse Iranului de SUA. Potrivit procurorilor, banca turcă a fost implicată în ascunderea unor transferuri de bani rezultaţi din vânzările de aur în ideea de a ocoli sancţiunile impuse de Washington regimului de la Teheran pentru programul său nuclear.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a calificat actul de acuzare formulat împotriva Halkbank drept un atac politic împotriva guvernului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel