Director APIA, reținut în timp ce lua mită de la fermierul denunțător

Procurorii DNA au reținut un director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). El a fost prins în flagrant când lua 3.000 de euro mită pentru a nu dispune controale la culturile de viţă-de-vie ale unui fermier care luase fonduri europene. Este vorba despre Viorel Pintea, director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare. 

Viorel Pintea, director la APIA Satu Mare, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea pentru luare de mită în formă continuată, se arată într-un comunicat al DNA, potrivit Mediafax.

Pintea a cerut de la fermierul care l-a denunțat mită în lunile martie și mai 2012. Mita cerută, de 2.500 de euro și apoi de 5.000 de euro, era "pentru a nu dispune controale în legătură cu activităţile agricole desfăşurate de acesta, respectiv la culturile de viţă-de-vie pe care fermierul  le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale".

Din sumelor cerute, Viorel Pintea ar fi primit de la fermier 2.500 de euro şi 3.000 de lei. În 22 noiembrie, Viorel Pintea i-ar fi cerut fermierului alţi 3.000 de euro, "pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale denunţătorului, al căror rezultat risca să atragă o răspundere administrativă".

Viorel Pintea a fost prins în flagrant duminică după-amiază, după ce a primit de la fermier cei 3.000 de euro ceruţi. El a fost reținut pentru 24 de ore. Luni, el va apărea în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel