Din 2012 medicii vor face vizite la domiciliul pacienţilor. Vezi cum vei putea accesa serviciul

Adrian Streinu Cercel
Adrian Streinu Cercel

Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" va introduce din 2012 un sistem privind monitorizarea pacienţilor la domiciliu. Un an mai târziu va fi achiziţionat un sistem prin care aceştia vor putea fi testaţi acasă, iar rezultatele vor fi transmise prin internet la spital.

streinu-cercel"Este vorba despre testare POC (Point of Care), care vizează testarea şi monitorizarea bolnavilor la domiciliu. Întrucât resursele sunt tot mai limitate, este nevoie de sisteme care să îi ocrotească şi pe bolnavi şi să avem cele mai bune rezultate medicale lăsând bolnavul în grija medicului lui", a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr Adrian Streinu Cercel, la "Zilele Ştiintifice" ale Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", informează Mediafax.

Astfel că din 2012 Institutul "Matei Balş" va introduce sistemul de monitorizare a pacientului la domiciliu după ce i s-a pus un diagnostic şi au fost evaluate rezultatele analizelor.

Din 2013, bolnavii vor putea fi testaţi şi monitorizaţi la domiciliu. Procedura presupune recoltarea de sânge din deget şi introducerea într-un aparat care trasmite rezultatele prin internet către spital.

POC reprezintă un grup de metode de investigare, diagnostic sau screening efectuate la punctul de acordare a asistenţei medicale, atunci când rapiditatea obţinerii unor analize se impune sau atunci când nu există în apropiere o unitate medicală specializată. Furnizarea acestor servicii se poate face în cabinet, în centrele de permanenţă sau la domiciliul pacientului.

Sectorul Point of Care cunoaşte o dezvoltare extrem de dinamică, oferindu-se astfel noi perspective şi posibilităţi de dezvoltare pentru toate sălile de operaţii şi de terapie intensivă, pentru secţiile specializate ale spitalelor din România, dar şi pentru spitale private, centre medicale de diagnostic şi tratament, centre de transfuzie sangvină, staţii de ambulanţă, cabinete medicale.

Abordarea analizelor în sistem POC permite doctorilor să pună diagnosticul imediat, să ia decizii rapide de tratament şi să discute rezultatele direct cu pacienţii. Aceasta duce la o mai bună înţelegere a condiţiei pacientului şi la o mai bună stabilire a tratamentului atunci când este cazul, a explicat profesorul Streinu Cercel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel