EXCLUSIV  Diaconescu, informaţie de la Bruxelles. Comisia Europeană i-a propus lui Ghinea un grup comun de lucru pentru PNRR, cu proprii experţi

Facebook Cristian Ghinea
Facebook Cristian Ghinea

Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, a declarat într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, că Comisia Europeană a propus României formarea unui grup comun de lucru, în care să fie implicaţi experţii Comisiei, pentru realizarea PNRR într-o formă care să fie acceptată. 

Diaconescu a spus şi că PNRR-ul României a fost respins de trei ori de Comisia Europeană. 

"Aici sunt mai multe probleme. Prima este că se pare că este al treilea plan, oricâte eufemisme am folosi, respins de Comisie, venind din partea României. În al doilea rând, din punctul de vedere al Comisiei Europene, o spun cu toată deschiderea, indiferent de calitatea şi talentul celor care se află în prima linie de negociere, ei nu sunt cunoscuţi, nu au experienţă, şi aprobarea acestor planuri naţionale ţine şi de un element de lobby politic. Din această perspectivă, ei se află într-o lume diplomatică, cu oameni care se cunosc de zeci de ani, şi care pot influenţa un anume parcurs al acestor negocieri. Ei sunt noi în oraş şi, din această perspectivă, ai de pierdut, pentru că este o lume în care memoria instituţională chiar contează", a declarat Cristian Diaconescu în exclusivitate pentru DC NEWS.

Astfel, dă de înţeles fostul ministru de externe, experţii ministrului Cristian Ghinea nu comunică suficient cu diplomaţii europeni, lucru care poate afecta România pe termen lung. 

Ba mai mult, spune acesta, Comisia Europeană a mers până la a propune formarea unui grup de lucru în care să fie implicaţi proprii experţi, pentru ca România să aibă totuşi un PNRR avizat pozitiv. 

"În acest moment, având în vedere un anume coeficient de exasperare din partea partenerilor noştri, care nu vor să ne lase fără acest instrument, s-a propus părţii române crearea unui grup de lucru comun, între experţii de la Comisie şi cei din România, pentru elaborarea planului. Nici pe acest palier nu s-a dat un răspuns! Cei care ar trebui să evalueze şi să dea aviz tehnic, profesorii, cum s-ar spune, s-au oferit pentru că vor totuşi ca elevul să treacă clasa, e dispus să facă meditaţii cu el. Aici suntem!", a mai spus Cristian Diaconescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel