Dezvoltare industria militară. Franța salută decizia Bruxelles-ului

Ministrul apărării al Franței, Sylvie Goulard, a salutat miercuri propunerile Bruxelles-ului menite să întărească apărarea europeană, în special în ceea ce privește dezvoltarea industriei militare, și a îndemnat la concretizarea lor 'pe cât de repede posibil', informează AFP.

'Într-un context marcat de atacuri teroriste recurente, în Europa și în lume, propunerile Comisiei Europene marchează o conștientizare binevenită', a subliniat Sylvie Goulard într-un comunicat.

Comisia Europeană a detaliat miercuri un proiect menit să mobilizeze 5,5 miliarde de euro pe an investiții în apărarea europeană.

Fondurile propuse, care vor trebui aprobate de statele membre, vor finanța cercetarea în domeniul noilor tehnologii, cum sunt robotica sau programele de criptare.

Comisia propune de asemenea să intervină în faza mai delicată a dezvoltării, cum ar fi de exemplu cofinanțarea proiectării de prototipuri sau pentru achiziții comune de drone și elicoptere.

'A fost propus un fond european de apărare, având menirea să distribuie sume ambițioase. Este o schimbare pentru o mai bună împărțire a costurilor, dar și a capacităților de apărare', și-a exprimat satisfacția ministrul francez.

'Aceste lucrări aduc un elan politic în problemele de inovație, mijloace și suveranitate tehnologică', a adăugat Sylvie Goulard, ea însăși specialistă în probleme europene (a fost eurodeputată din 2009 până la includerea în guvernul lui Edouard Philippe, la 17 mai), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel