EXCLUSIV  Dezechilibrele demografice din lume și depopularea României. Bulai: "Țările sărace au o natalitate foarte mare"

Pexels
Pexels

Alfred Bulai a vorbit despre depopularea României și dezechilibrele demografice din lume. 

În cadrul unei discuții despre calitatea alimentației, Alfred Bulai și Val Vâlcu au vorbit despre evoluția populației planetei, detaliind despre problema dezechilibrelor demografice din lume, totul în emisiunea „Nod în papură”, de la DC News. 

„Toți specialiștii spun că demografia este o nenorocire, nu va mai avea cine să ne plătească pensiile. Problema nu e de număr, ci de cum se distribuie bogăția și resursele”, a punctat Val Vâlcu. 

„Aici e problema, nu suntem mulți noi, sunt mulți alții, sunt dezechilibre la scară planetară, mai ales în cazul națiunilor sărace, care au o natalitate foarte mare, pentru că și mortalitatea infantilă e mare și e oarecum normal să ai un mod de viață cultural premodern. În spațiul modern, datorită digitalizării, nu mai e nevoie de forță de muncă. În lumea rurală avea nevoie să cultivi pământul”, a spus Alfred Bulai. 

„Ni se tot reproșează, se depopulează România, o să fim 15 milioane peste nu știu câți ani”, a adăugat Vâlcu. 

Demografia României va fi o problemă

„Da! Și real vom avea o problemă”, a confirmat Bulai. 

„Eu nu resimt o problemă, dacă mă gândesc la locurile de parcare”, a spus Vâlcu. 

„Așa, îți dai seama, dacă vine asteroidul și rezolvă 80% din populație, mergi ca în brânză. Bine, acum nu știu dacă mai avem benzină. Bine sunt și multe mașini, culegi benzina și mergi până la sfârșitul vieții. Problema cea mai mare pe care o consider sunt dezechilibrele uriașe. Avem un miliard și trei sau patru sute de milioane de oameni în China și în India. Nu știu dacă realizăm ce e acolo”, a afirmat Bulai. 

„Fiecare cu un miliard jumătate, și una, și alta”, a completat Vâlcu. 

„Evident. Avem zona din Oceania și din extremul orient, iarăși, țări cu populații uriașe. Nu-s neapărat bogate, cu sărăcie, cu probleme. Avem dezechilibre, nu stau bine, de aia au emigranți în statele europene și de aia se acceptă, că e nevoie de forță de muncă. Noi abia acum trăim ideea de depopulare, care nu a fost așa de acută în comunism”, a mai spus Bulai. 

AFLĂ MAI MULTE DIN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel