Dezbatere ordonanțe PE. Iohannis: Este o exagerare

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, că este "o ușoară exagerare" afirmația prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, potrivit căreia măsurile luate de Guvern ar putea afecta alocările de fonduri europene pentru România.

"În faza asta cred că este o ușoară exagerare. Nu, dar cu certitudine toată lumea este îngrijorată și trebuie să recunosc, oricât de greu îmi vine, că pe bună dreptate", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la afirmațiile lui Frans Timmermans.

El a mai spus că la reuniunea Consiliului European de vineri "cu siguranță" va avea mai multe discuții informale cu lideri europeni.

"Nu anticipez un asemenea scenariu, dar cu siguranță mâine voi avea foarte multe discuții informale, fiindcă oamenii vor vrea să știe, vor dori să știe ce se întâmplă în România", a spus șeful statului, întrebat dacă anticipează un scenariu în contextul în care s-a vehiculat în spațiul public că nu este exclus ca România să primească sancțiuni din partea UE.

Comisia Europeană a cerut joi Guvernului României să reevalueze ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și proiectul de lege privind grațierea, apreciind că este "îngrijorător" ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel