Dezastru ecologic în România: 15 hectare de pădure distruse

Dezastru ecologic în România la Vâlcea. O haldă de steril a luat-o la vale, iar după ce a distrus 15 hectare de pădure, se deplasează spre albia unui pârâu şi devine extrem de periculoasă pentru 5-6 gospodării din zonă.

Dezastrul ecologic are loc în la Alunu, în zona Carierei de Vest, județul Vâlcea.

„Este vorba despre cătunul În poduri, unde e jale. Acolo, din punctul meu de vedere, s-a întâmplat ceva nepermis. Pe o haldă veche de acum 4 ani, o haldă care deja avea iarbă, adică se transformase, miniera a venit cu maşina de haldat şi a haldat alte zecii de mii de tone de steril.

Acolo se află şi un lac. Iată că nenorocirea s-a produs. În urma precipitaţiilor din ultimele zile, halda a luat-o la vale şi a distrus 15 hectare de pădure tânără. De aseară şi până azi, s-a deplasat cu 600 de metri, rade tot ce întâlneşte, se aude efectiv cum trosneşte şi merge în direcţia pârâului. Acolo poate provoca un baraj natural şi apoi să pună în pericol 5-6 case din apropiere. Situaţia este monitorizată non-stop şi sper că cineva va răspunde", spune Cristian Birăruţi, primarul din Alunu, potrivit România Vâlcea Weekend.

În zonă s-au deplasat echipe de la Prefectura Vâlcea, Consiliul Judeţean, Garda de Mediu, Inspectoratul în Construcţii.

Porivit sursei citate, Garda Forestieră a făcut deja plângere penală împotriva minierei pentru modul defectuos al haldării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel