EXCLUSIV  Detaliul-cheie care sugerează că doctorul Cornel Petreanu, cercetat pentru mită, s-a sinucis - surse DC News

accident
accident

Doctorul Cornel Petreanu, unul dintre cei doi medici de „Marius Nasta” anchetaţi pentru şpagă, a murit duminică dimineaţă într-un accident pe DN1. 

S-a speculat asupra morții sale - s-a vorbit despre varianta sinuciderii sau varianta unui accident rutier. Detaliul care înclină balanța spre ipoteza sinuciderii este faptul că nu purta centura de siguranță, potrivit surselor DC News. Tragedia a avut loc pe DN1, în apropiere de Otopeni. 

De asemenea, în momentul producerii accidentului, doctorul Cornel Petreanu avea viteză foarte mare. Medicii nu au mai putut face nimic în afară de a-i constata decesul. 

„La data de 8 octombrie, în jurul orei 9:40, polițiștii orașului Otopeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN1, la km 18, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri din Otopeni și ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, iar din primele verificări au constatat faptul că, un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1, în zona km 18, ar fi intrat în coliziune cu structura pasajului căii ferate, aflată de pe partea dreaptă a direcției de deplasare”, a transmis IPJ Ilfov.

„Polițiștii Serviciului Rutier efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitatea situației de față de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se mai precizează într-un comunicat al IPJ Ilfov.

În luna septembrie 2023, Tribunalul București a decis arestarea preventivă a medicilor Cristian Paleru și Cornel Petreanu, în urma perchezițiilor de la Spitalul Marius Nasta, acolo unde mai mulți medici și anesteziști erau acuzați de luare de mită. 

Cei doi medici erau specializaţi în chirurgie toracică, ambii fiind profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Capitală.

Alţi şase medici de la „Marius Nasta" au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate.

Procurorii au deschis două dosare penale, în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea de infracţiuni de corupţie de către medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta", în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu constând în efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de medici, dar şi pe sumele deţinute de aceştia în conturi bancare, în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse, deoarece, în urma efectuării investigaţiilor financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani.

Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel