EXCLUSIV  Descoperire planete NASA. Dumitru Prunariu: Descoperirea vieții, o problemă de timp

Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, a comentat în exclusivitate pentru DCNews importanța descoperiii celor șapte exoplanete. Prunariu consideră că descoperirea unor forme de viață este doar o problemă de timp și tehnologie, iar întâlnirea altor ființe ar putea duce la modificarea mai multor raportări, inclusiv cele religioase. 

"Problema descoperirii vieții pe alte corpuri cerești este doar o problemă de timp și tehnologie. Din punctul meu de vedere viața se poate dezvolta oriunde în Univers unde se găsesc condiții favorabile. Sub ce formă se dezvoltă această viață este o altă problemă. Noi căutăm viața după criteriile cunoscute de noi, iar existența apei constituie una din condițiile esențiale pentru a exista viață așa cum o înțelegem noi acum," a declarat Dumitru Prunariu pentru DCNews. 

Tododată, singurul cosmonaut român consideră că sistemele de valori de pe Terra ar putea fi complet schimbate în cazul în care pământenii ar reuși să intre în contact cu alte ființe, care să ofere informații cu totul noi față de cele cunoscute în prezent. 

"Viața pe Terra nu se va schimba dacă se descoperă existența vieții în alte sisteme stelare. Ar putea să se schimbe dacă am intra în contact direct cu alte ființe care ar putea să ne releve informații necunoscute nouă despre apariția vieții pe pământ sau despre ce ne poate aștepta în viitor. Gândiți-va că o altă perspectivă a apariției vieții pe pământ, a apariției și evoluției ființelor umane ar putea schimba complet sisteme de valori și raportări, inclusive religioase," a mai spus Prunariu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel