Deputat USR, cercetat în dosarul brokerului Cristian Sima. Replică

Un deputat USR este cercetat în dosarul privind spălarea de bani al brokerului Cristian Sima. 

UPDATE: Drept la replică din partea USR: 

Deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel a fost angajat un an de zile, în 2008, ca entry level, al firmei WBS, care i-a aparținut lui Cristian Sima. Ca angajat entry level, Adrian Prisnel nu a avut acces la informații și nici putere de decizie în interiorul firmei.

Adrian Claudiu Prisnel nu are nicio calitate în dosarul deschis lui Cristian Sima, nici măcar nu i-a fost adus la cunoștință că există vreo plângere pe numele acestuia. Mai mult, faptele cercetate în dosarul Sima la care se face referire nu există, motiv pentru care dosarul a fost clasat de DIICOT.

În acest context, considerăm că informația că Adrian Claudiu Prisnel ar fi cercetat în dosarul de spălare de bani nu respectă adevărul, este tendențioasă și prejudiciază imaginea deputatului USR.

---

Deputatul USR Claudiu Adrian Prîsnel este cercetat pentru înșelăciune, fals și spălare de bani după ce ar fi colaborat cu brokerului Cristian Sima, conform sursazilei. Totul a început de la plângerea unei persoane care susține că a fost parte vătămată în acestă speță. Aminitim că brokerul Cristian Sima este acuzat că a pierdut la bursă banii mai multor persoane cunoscute din România fără a avea acordul lor. O ordonanță a DIICOT de declinare a dosarului la Parchetului General arată că dosarul lui Sima și a lui Prîsnel s-au reunit la DIICOT.

Calitateade deputat USR a lui Prîsnel, pe care o avea în 2016, se pare că ar fi constituit și unul dintre motivele pentru care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a declinat dosarul către DIICOT. Ulterior dosarul a plecat către Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, conform aceleiași surse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel