Departamentul de Stat al SUA a anunțat ce arme trimite în România

Departamentul de Stat al SUA a anunțat că intenționează, în coordonare cu aliații săi, să plaseze temporar aproximativ 250 de tancuri, vehicule de luptă Bradley și mortiere cu autopropulsie, alături de echipamentul de luptă blindat asociat, în flancul estic al Europei.

"În coordonare cu aliaţii săi, SUA intenţionează să plaseze temporar aproximativ 250 de tancuri, vehicule de luptă Bradley şi mortiere cu autopropulsie şi echipamentul de luptă blindat asociat în ţări baltice şi din Europa Centrală, pentru a sprijini antrenamentele şi exerciţiile desfăşurate de unităţile militare dislocate în Europa. Acest set de echipamente, numit EAS, va consta în echipament de la eşalon companie până la eşalon brigadă, localizate pe teritoriul mai multor ţări aliate NATO, inclusiv Bulgaria, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia şi România", a transmis Departamentul de Stat al SUA.

"De la începutul lunii martie 2014, SUA au luat măsuri, atât bilateral, cât şi în cadrul NATO, pentru a-i reasigura pe aliaţi de angajamentul lor neclintit faţă de apărarea colectivă. Alături de aliaţii NATO, SUA au stabilit prin rotaţie o prezenţă aeriană, terestră şi navală neîntreruptă, în ţările baltice şi din Europa Centrală. Această prezenţă este o demonstraţie adecvată şi importantă de susţinere pentru ţările aliate profund îngrijorate de acţiunile militare ale Rusiei în Ucraina. În iunie 2014, preşedintele Obama a anunţat Iniţiativa Europeană de Reasigurare (ERI). În discursul său, preşedintele a menţionat că SUA vor lua în calcul diverse iniţiative, inclusiv amplasarea de astfel de echipamente militare în ţările aliate", au mai precizat oficialii americani.

Vezi și: Finlanda pregătește un sistem de mobilizare accelerată a rezerviștilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel