Denunț la vârful Justiției: 49 de magistrați, acuzați de corupție

viorica dinu
viorica dinu

Un avocat închis în dosarul judecătoarelor Tribunalului București, Antonela Costache și Viorica Dinu, acuzate de luare de mită, face un denunț cu potențial distrugător pentru Justiție. El spune că 49 de magistrați, din dosarul Costache-Dinu, sunt corupți, transmite Realitatea Tv.

DNA le-a trimis în judecată, pe 8 iulie, pe judecătoarele Antonela Dinu și Viorica Costache, pentru luare de mită și trafic de influență. Procurorii spune că acestea au constituit un grup infracțional, la care au aderat avocatul Daniel Petre și grefierii Angela Cîrlan și Sorin Vasilescu, în scopul săvârșirii unor infracțiuni de corupție judiciară și informatice, urmărindu-se obținerea de beneficii materiale.

Totodată, Dinu se prevala de pretinsa influență pe care susținea că o are asupra unor judecători de la Curtea de Apel București, pentru obținerea unor soluții favorabile.

Săptămâna aceasta, Justiția s-a confruntat cu un caz de corupție ce implica o șpagă fabuloasă, în cuantum de 1,2 milioane de euro. Vizată este judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la CAB, care ar fi primit bani mijlociți de fiul său, Florin Cergan, pentru a da sentințe favorabile în unele dosare. Cîrstoiu și fiul ei au făcut recurs la decizia CAB de arestare preventivă pentru 29 de zile, dar Instanța Supremă le-a respins, miercuri, demersul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel