Demisie Vosganian. Tăriceanu: Nu e acuzat de fapte de corupție. PNL s-a înființat în biroul lui

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că era dreptul Senatului să ia o hotărâre în cazul lui Varujan Vosganian și condamnă conducerea PNL pentru că l-a forțat pe senator să demisioneze din partid.

Tăriceanu a insistat, într-o intervenție telefonică la România Tv, că Vosganian nu este acuzat de acte de corupție în dosarul "Gaze ieftine pentru Ioan Niculae", ci că se cere urmărirea sa penală pentru o decizie politică.

"Eu sunt de părere că suntem într-o situație cu totul și cu totul nefirească și se face o confuzie enormă în ceea ce-l privește pe senatorul Vosganian. El nu este acuzat de fapte de corupție. Cererea de începere a urmăririi penale este făcută pentru o decizie politică pe care a luat-o ministrul și implicit Guvernul, o decizie de politică economică. În nicio țară democratică actele guvernului nu sunt cenzurate decât de alegători. Atâta. Nu există alți cenzori", a declarat Tăriceanu.

"Senatul a votat împotriva unei cereri de începere a urmăririi penale pentru o acțiune politică a unui ministru, acțiune de politică economică. Este dreptul Senatului de a discerne și de a hotărî în astfel de cazuri. Senatul nu s-a opus cererilor de începere a urmăririi penale pentru acte de corupție. Subliniez încă o dată pentru cei care fac voit confuzia de a-l pune pe Varujan Vosganian în aceeași categorie", a continuat șeful Senatului.

Varujan Vosganian a demisionat din PNL

Senatorul Varujan Vosganian anunță că demisionează din PNL ca urmare a solicitărilor multiple venite din partea șefilor partidului.

"Această atitudine de a-l condamna pe varujan Vosganian, de la a-l obliga să demisioneze până la a-l amenința cu excluderea, nu face decât să sublinieze încă o dată modul populist și demagogic în care PNL se plasează", a afirmat Tăriceanu.

Fostul președinte al PNL a amintit că Varujan Vosganian era unul dintre cei mai vechi membri ai partidului. "Vă pot spune un detaliu pe care puțină lume îl cunoaște. Înființarea PNL s-a făcut în biroul lui Vosganian de la Uniunea Armenilor din strada Armenească, poate lucrul ăsta mai spune ceva", a punctat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel