EXCLUSIV  Demisie Tănăsescu. Radu Tudor: E a doua femeie care lansează o provocare unor bărbați care greșesc destul de mult

Bogdan Cotigă / 20 iun 2018 / 15:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Analistul Radu Tudor cataloghează demisia consilierului prezidențial Simina Tănăsescu ca fiind un gest de onoare ce le lipsește, în momentele în care greșesc, multor oameni politici bărbați din România. 

Radu Tudor consideră că gestul Siminei Tănăsescu lansează o provocare în spațiul public. “E un gest pe care puțini oameni îl fac în România când au ce să își reproșeze și dacă Gabriela Firea a facut recent gestul de a-și cere scuze pentru greșeala facută cu Simona Halep, faptul că Simina Tănăsescu își dă demisia reprezintă un nou gest de onoare. Este a doua femeie care lansează o provocare unor bărbați care greșesc destul de mult în România și la guvernare și în opoziție și în alte instituții cu putere care nici nu recunosc că au greșit, nici nu părăsesc funcția în urma doveditei lor ineficiențe. Privesc acest gest ca pe unul de onoare și ca pe un avertisment în legătură cu atitudinea pe care o are președintele Iohannis zilele acestea în privința legii fundamentale(n.r. Constituția României), a declarat, pentru DC News, Radu Tudor. 

"Așteptăm ca președintele să termine de lecturat"

Analistul vede în comunicatul Administrației Prezidențiale o recunoaștere parțială a unei greșeli. "Cred că anunțul Administrației Prezidențiale, de altfel foarte bine întocmit, ne sugerează implicarea instituției într-o polemică în care Președintele nu era avantajat. Este o recunoaștere cu jumătate de gură a greșelii, iar gestul de astăzi stinge conflictul. Ceea ce așteptăm cu toții este ca Președintele să termine de lecturat decizia simplă enunțată într-o singură propoziție a deciziei Curții Constituționale", ne-a mai spus Radu Tudor.

Consilierul prezidenţial Elena-Simina Tănăsescu şi-a prezentat miercuri demisia din funcţie, a anunţat Administraţia Prezidenţială

''În ultimele zile, în spaţiul public au apărut speculaţii cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curţii Constituţionale, ca urmare a unei discuţii purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administraţia Prezidenţială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni şi sunt complet neadevărate acuzaţiile aduse în acest sens. Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curţii Constituţionale, pentru a nu prejudicia instituţia Preşedintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., preşedintelui Klaus Iohannis demisia din funcţia de consilier prezidenţial'', se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27