Demisie la vârful Volkswagen

Michael Horn, președinte și director general al Volkswagen Group of America, demisionează după aproape șase luni de când grupul german a recunoscut că a echipat 580.000 de vehicule vândute în SUA cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Michael Horn, aflat la conducerea subsidiarei din SUA din 2014, va pleca în urma unui acord de ambele părți, pentru a beneficia de alte oportunități, a anunțat miercuri grupul german, potrivit Agerpres.

Interimatul va fi asigurat de fostul director al BMW Hinrich Woebcken, numit în ianuarie președintele Volkswagen Group of America, Volkswagen Mexico și Volkswagen Group Canada.

Michael Horn, în vârstă de 54 de ani, le-a trimis un e-mail angajaților, mulțumindu-le pentru sprijinul lor și pentru că i-au fost alături în timpul crizei.

Anul acesta, vânzările brandului VW în SUA au scăzut cu 14%, după un declin de 5% anul trecut. În SUA, VW ar putea fi amendat cu până la 48 miliarde de dolari (53 miliarde de euro) pentru încălcarea reglementărilor de mediu.

Pe plan global, Volkswagen are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajați, inclusiv 270.000 în Germania. În SUA, la uzina Chattanooga, din Tennessee, sunt aproximativ 2.200 de angajați.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră. Anul trecut, Volkswagen a informat că a pus deoparte 6,5 miliarde de dolari pentru a face față costurilor scandalului emisiilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel