Demisie Augustin Lazăr. Manda: Căror acuzații a omis să răspundă procurorul general

Claudiu Manda
Claudiu Manda

Claudiu Manda, candidat PSD la europarlamentare, contestă cu orice preț faptul că Augustin Lazăr se agață de funcția de procuror general după toate dezvăluirile disidenților anticomuniști cu privire la abuzurile pe care le făcea la vremea respectivă. 

Eu cred că demisia domnului Lazăr nu se va întâmpla și nici destituirea domniei sale. Probabil că vom avea parte de sfârșitul mandatului și rămâne să vedem cine va fi propus procuror general. Poate va mai fi pus o dată.

Din punctul meu de vedere cred că sunt două componente în ceea ce îl privește pe Lazăr: Cine este sau cine era la vremea respectivă domnul Lazăr. Ce spunea domnul Troncotă, că ar fi ofițer sub acoperire, eu încep să cred că e adevărat. În al doilea rând, înțeleg că era un ciubucar. Nu a răspuns acestor acuzații. Al treilea lucru, sigur că era în contact cu securitatea de la vremea respectivă și aici mă bazez inclusiv pe declarațiile doamnei Vijulie, de la PNL, care spunea că oamenii respectivi nu ieșeau din pușcărie pentru că nu se lua angajament de la securitate să scape mai repede. E clar că în ceea ce privește activitatea domniei sale, făcea parte din aparatul de represiune a celor care se împotriveau orânduirii socialiste a statului și a Partidului Comunist. Acesta este domnul Lazăr, a spus Claudiu Manda, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV.

'Este clar de contestat că se agață de funcția de procuror general'

Candidatul PSD la europarlamentare nu acceptă ideea ca Augustin Lazăr să rămână în continuare în funcția de procuror general.

Sigur că ar fi putut să își continue activitatea ca procuror având în vedere că așa era sistemul atunci, dar să ajungi în vârful ierarhiei, să te agăți de funcție și să rămâi în continuare, este clar de contestat.

Mă miră că văd reprezentanții PNL și președintele Klaus Iohannis, care au încercat să lase impresia că fiind de dreapta sunt anti-comuniști, au sărit unii să îi apărarea, iar celălalt să nu vadă și să nu audă. Nu înțeleg de ce le-ar trebui un astfel de pietroi agățat de picior pentru că e clar cine este Lazăr. Poate doar dacă se șantajează unii pe alții, a adăugat Claudiu Manda.

Vezi și: Dosarul Revoluției, trimis incomplet de Lazăr în instanță? Toader spune tot ce a aflat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel