Demisia Theresei May nu rezolvă criza din Marea Britanie

Plecarea Theresei May din Downing Street era inevitabilă, însă nu rezolvă criza cu care se confruntă Marea Britanie, consideră fostul ministru de Externe, Mircea Geoană. Potrivit acestuia, demisia premierului britanic era singura cale de deblocare a unei situaţii imposibile.

"Plecarea Theresei May din Downing Street era inevitabilă, însă nu rezolvă criza în care se află Partidul Conservator şi Marea Britanie. Sleită de eşecurile repetate de a găsi sprijin în propriul partid şi în Parlament pentru Acordul Brexit, demisia era singura cale de deblocare a unei situaţii imposibile. Rezultatul slab al Partidului Conservator în alegerile europene de astăzi (suprema umilinţă pentru susţinătorii duri ai Brexit) va amplifica miza din jurul alegerii succesorului doamnei May în funcţiile de lider al partidului şi de prim-ministru, crescând şansele pentru un 'hard Brexit, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Mircea Geoană.

Şefa executivului britanic Theresa May a anunţat vineri că va demisiona în data de 7 iunie, cedând astfel apelurilor venite din partea formaţiunii sale politice, Partidul Conservator, de a face loc unui nou lider care să încerce să depăşească impasul privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, informează Reuters.

Îmi este clar acum că este în interesul ţării ca un nou prim-ministru să conducă acest efort (al Brexit-ului - n.r.). Aşa că anunţ astăzi că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator (...), vineri, 7 iunie, a precizat May. Potrivit EFE, şefa executivului britanic a mai spus că va regreta profund mereu faptul că nu a putut pune în aplicare Brexitul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel