Delia Velculescu a preluat conducerea Misiunii FMI în Grecia

Fondul Monetar Internaţional a decis, marţi, numirea unei românce la conducerea Misiunii tehnice a instituţiei financiare în Grecia, informează presa greacă. Supranumită ca "Doamna Draculescu" de către presa greacă, Delia Velculescu este căsătorită cu un renumit oncolog de origine română, propus în 2012 la Premiul Nobel pentru Medicină.

Delia Velculescu o înlocuieşte pe Rishi Goyal, care a fost până acum şeful Misiunii FMI la Atena.

Potrivit cotidianului Kathimerini, citat de site-ul GreekReporter, Delia Velculescu va avea sarcina de a evalua situaţia financiară a Greciei.

Schimbarea din fruntea echipei grecesti intervine la o zi dupa decizia Atenei de a inchide arierate de 2 miliarde de euro fata de Fond, ceea ce ii va permite sa acceseze noi credite de la institutia internationala.

Delia Velculescu are experienţă în privinţa situaţiei economice a Greciei. În anul 2009, ea a fost coautoarea unui studiu despre situaţia financiară a Greciei.

Delia Velculescu a fost şi reprezentantul FMI în negocierile pentru planul de asistenţă financiară acordată Republicii Cipru.

Conform ziarului Kathimerini, Rishi Goyal a fost înlocuită din cauza poziţiei rigide în recentele negocieri cu Grecia.

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro. Grecia şi-a asigurat restructurarea datoriilor şi finanţarea pe termen mediu în cadrul unei pachet în valoare de 86 de miliarde de euro care va permite ţării să rămână în zona euro.

Cine este Delia Velculescu

"Doamna Draculescu", așa cum i se mai spune, are 40 de ani și  a făcut parte și din  misiunea FMI de salvare a Ciprului.

Înainte de a se ocupa de Cipru,  Delia Velculescu s-a mai ocupat de soarta Greciei, așa încât este o cunoștință veche  a presei grecești,care  au botezat-o imediat "Doamna Draculescu", o combinație între numele  Dracula și numele de familie al Deliei.

Delia Velculescu s-a născut în 1975 și este Vărsător. A absolvit Colegiul National "Gheorghe Lazar" în 1992, după care a  primit o bursă de studii în SUA.

În America și-a întâlnit și marea dragoste, pe medicul Victor Velculescu, originar din România, dar stabilit de la vârsta de 7 ani în SUA, potrivit cancan. Cuplul Velculescu are trei copii, cu care, în casă vorbesc numai limba română .

Stabiliți pe coasta de Est, la Baltimore,  Delia s-a angaja la FMI în 2003, iar Victor a devenit profesor în domeniul oncologiei. De altfel, Victor Velculescu a fost propus în 2012 la Premiul Nobel pentru Medicină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel