Declaraţia de pace mondială, la a şasea aniversare

70 de ţări organizează în luna mai evenimente de amploare pentru a marca a şasea aniversare a Declarației de Pace Mondială. Scopul este răspândirea unei culturi a păcii planetare. În Seul, acolo unde a fost proclamată Declarația Păcii Mondiale, comemorarea a avut loc pe 25 mai. 

Documentul a fost anunțat pe 25 mai 2013, de către ONG-ul de pace internațional numit Cultura Cerului, Pacea Mondială și Restabilirea Luminii  (HWPL).

Un veteran de război, președintele ONG-ului, Man Hee Lee, a declarat: "Nu putem pretinde că dorim pacea și continuăm să ne provocăm unii pe alții la conflicte pentru a ne valoriza interesele naționale mai presus de cele ale altora. Aceasta va duce doar la pierderea vieților tinerilor, în inutilitatea războiului. Aceasta nu este o moștenire pe care o putem lăsa generațiilor viitoare".

Declarația de Pace Mondială se referă la valoarea efortului comun al tuturor membrilor societății. Ea  include angajamentul statelor semnatare de a pune capăt tuturor războaielor şi cel al mass-media de a promova un mesaj de pace în lume. Evenimentul din acest an s-a concentrat pe "Campania Scrisorilor de Pace", condusă de Grupul Internațional al Tinerilor pentru Pace (IPYG), o organizație de tineret afiliată la HWPL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel