DECLARAȚII ADRIAN NĂSTASE despre ROBERT TURCESCU: "Reacția lui arată un consum interior deosebit!"

Cu ocazia lansării volumului "Cele două românii", la Hotel Crowne Plaza, Adrian Năstase, fost premier român, a oferit câteva declarații cu privire la actualele teme importante de discuții sau evenimente de pe scena politică.

Adrian Năstase a ținut să menționeze că îi acordă prezidențiabilului Victor Ponta totala sa încredere și crede că toate voturile se vor îndrepta către actualul premier. Însă, toți susținătorii acestuia vor trebui să aibă răbdare până acesta va reuși să intre în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Despre Turcescu

În ceea ce îl privește pe Robert Turcescu, Năstase a spus că încă nu își dă seama ce se întâmplă, evitând să intre în zona teoriilor conspiraționiste.

"Este o chestiune destul de ciudată. Reacția lui arată un consum interior deosebit. S-a întâmplat un lucru atât de dramatic încât să merite un moment public de autoflagere? Probabil vom afla mai multe mai târziu", a declarat fostul premier.

Despre lideri

Adrian Năstase a mai adăugat că, după eliberare, cel mai mult s-a bucurat de reîntâlnirea cu familia, dar și de libertate, care nu înseamnă doar libertate fizică, ci și interioară.

În privința regândirii construcției guvernului, acesta a explicat că în declarațiile sale anterioare s-a referit la faptul că, după alegerile prezidențiale, "va fi nevoie de un moment de șoc, ca la calculator, un buton de refresh".

"Cei pe care i-am întâlnit așteaptă un moment de optimist, de speranță. Aceste lucruri se fac în momentul în care oamenii demonstrează că pot fi conducători." Fostul prim-minstru este de părere că "există o intuiție la nivelul alegătorilor, care îi urmează pe unii lideri, în sensul că aceștia știu care e direcția".

"Este nevoie de mai multă energie"

Năstase a declarat că speranța lui este aceea că Victor Ponta, pe care îl susține în bătălia politică, va ști să arate nu doar o continuitate de mesaje a unui prim-ministru, ci și capacitatea de a conduce.

"Îmi place formula cu «cea de a doua unire», pe care a lansat-o. Va putea lansa mentalitatea, viața politică și va crea o stare de solidaritate internă", a spus acesta.

Citește și: DECLARAȚII Adrian Năstase, lansare carte: "În ultimii zece ani a existat un efort masochist de distrugere a partidelor politice"

Revenirea după "convalescența ultimului deceniu"  

Fostul premier consideră că "la nivelul fiecărui partid este nevoie de un brainstorming și nu să se discute despre ofițerul acoperit, să arătăm că ne-am revenit după convalescența acestor 10 ani".

Din punctul său de vedere, "este clar că perioada care a trecut, acest deceniu, va rămâne în viitoarele manuale școlare drept o perioadă de stagnare", a încheiat Adrian Năstase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel