Decizie uluitoare la Chindia - Rapid în Superligă. Gol anulat cu VAR pentru offside, deşi jucătorul aflat în afara jocului nu atinge mingea

Captură video Digisport
Captură video Digisport

Arbitrul Lucian Rusandru a anulat, după consultarea sistemului VAR, un gol perfect valabil pentru Rapid în meciul cu Chindia, din Superligă.

Chindia Târgoviște a câștigat duelul contra celor de la Rapid cu scorul de 2-1, în etapa cu numărul 12 din Liga 1.

În minutul 19, Alexandru Albu a marcat pentru Rapid după o lovitură de la colţul terenului. După consultarea sistemului VAR, arbitrul Lucian Rusandru a decis că a fost offside la un jucător al Rapidului aflat pe linia porţii la acea fază.

Doar că jucătorul aflat pe linia porţii, Antonio Sefer, nu a jucat mingea şi nici nu a manifestat intenţie în acest sens. 

Situaţia a fost semnalată şi de comentatorii meciului, însă decizia a rămas neschimbată: golul a fost anulat! 

"Pentru a anula un gol pentru o asemenea poziție de offside trebuie ca jucătorul aflat afară din joc să efectueze o acțiune evidentă care să influențeze în mod clar capacitatea unui adversar de a juca mingea. La faza analizată, atacantul este în spatele fundașului, nu îl trage, nu are nicio acțiune prin care să îl împiedice să joace mingea.

Este clar că apărătorul nu ajunge la minge, încearcă să o joace fără a fi influențat de adversar. Decizia corectă ar fi fost gol valabil”, a declarat fostul arbitru Marius Avram, pentru ProSport.

Din primele 7 meciuri din Liga 1, VAR a avut probleme în cinci partide

După disputarea a 7 meciuri cu sistem VAR în fotbalul românesc, Supercupa României și 6 meciuri din prima rundă a Superligii, echipa de implementare a arbitrajului video în fotbalul românesc face următoarele precizări:

Au existat diverse probleme la 5 dintre cele 7 jocuri disputate până acum. Deși s-au făcut teste pe stadioane, situația este diferită la momentul meciului. Sunt arene unde infrastructura acestora cedează în condiții de solicitare maximă și nu se prezintă în cele mai bune condiții.Cea mai întâlnită problemă tehnică întâlnită a fost nefuncționalitatea fibrei optice, ceea ce a dus la căderea sistemului de comunicare dintre arbitrii VAR și cei aflați pe teren și la lipsa conexiunii cu ecranul de la marginea terenului.

La Supercupa României, primul meci disputat cu VAR, au existat momente în care fluctuațiile de tensiune electrică au afectat funcționalitatea sistemului. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Thierry Henry, fostul atacant al lui Arsenal şi FC Barcelona, critică VAR-ul: Ucide bucuria jocului

Thierry Henry, fost atacant la Arsenal Londra şi FC Barcelona, crede că VAR, sistemul de video-arbitraj, "ucide bucuria jocului". 

Fostul internaţional francez Thierry Henry consideră că utilizarea arbitrajului video (VAR) în timpul meciurilor de fotbal consumă prea mult timp, sporeşte controversele şi "ucide bucuria jocului, informează AFP.

Chestionat pe această temă în cadrul reuniunii "Leaders Week sport business, care a reunit peste 3.000 dintre cei mai înalţi responsabili ai industriei mondiale a sportului, între 29 şi 29 septembrie la Londra, Henry a precizat că nu are nimic împotriva tehnologiei, în general, dar că este deranjat de pierderea de timp în momentul vizionării fazelor controversate, în comparaţie cu alte sporturi.

Fostul atacant al lui Arsenal Londra, în vârstă de 45 de ani, mai crede că VAR creează noi controverse cu privire la deciziile arbitrilor în loc să le reducă.

"În fotbal suntem mereu în urmă, avem atât de multe de învăţat. Ceea ce pot vedea în fotbalul american, rugby, cricket, tenis este că deciziile sunt instantanee", a regretat el.

În prezent consultat de televiziune şi antrenor secund la selecţionata Belgiei, Thierry Henry a vrut să fie şi mai precis: "Ceea ce mă enervează la VAR este că nu e suficient de rapid. Apoi, este întotdeauna vorba de decizia cuiva care se află într-un camion sau altundeva, pentru că nu VAR-ul decide. VAR-ul nu face decât să amintească situaţia".

Şi, în cele din urmă, recurgerea la VAR împiedice orice celebrare spontană în cazul unui gol, potrivit legendarului atacant francez: "După ce ai marcat, nici nu ştii dacă trebuie să sari de bucurie. Sar? Mă bucur? Nu mă bucur? Omoară bucuria jocului", a regretat Thierry Henry, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel